dinsdag 29 juni 2010

Zwarte vluchtelingen? Gewoon doodschieten. Vandaag #19

Vandaag heeft de Egyptische grenspolitie een Afrikaanse vluchteling gedood die via de Sinai naar Israel probeerde te komen. Het ging om een 38-jarige Eritrese vrouw die via de woestijn de grens over wilde. Ze is in de buik, rechterarm en linkerhand geschoten. Twee andere Eritrese vrouwen en een kind werden gearresteerd. Je vraagt je af waarom die vluchtelingen van de vleespotten van Egypte wegvluchten naar Israel, en daarbij bereid zijn zulke risicos te nemen...

Egypte’s duidelijke en ferme optreden is naar aanleiding van klachten van Israel dat teveel Afrikanen illegaal de grens over gaan. Israel wil al die lui natuurlijk niet, en Egypte heeft ook een broertje dood aan mensen die nog een slag zwarter zijn dan de Egyptenaren zelf. 'Wij zijn de beste natie op aarde', zeggen de Egyptische muzelmannen graag van zichzelf. 'Ahsan naas'.

De Egypte grenswachten verdienen een compliment dat ze zich zo goed van hun taak jegens hun overheid en Israel kwijten. Dit blijkt des te meer als we bedenken dat vandaag de 19de vluchteling van 2010 bij deze grens is gedood. Dat is een mooi resultaat vergeleken met 2009, toen in het gehele jaar 19 zwarten werden neergeschoten. Dat gezeur van mensenrechtengroepen van de Verenigde Naties en Amnesty International, dit gaat toch goed zo? Bovendien zeggen die grenswachters dat ze altijd eerst zeggen dat die vrouwen en kinderen moeten stoppen. Ja, als ze dat niet doen, wat moet je dan doen? Je opdrachten negeren? Nee waarde vrienden, Ordnung muss sein.

2 opmerkingen:

Johan van den Berg zei

Ahsan naas?
Aswad naas! zul je bedoelen, tot in hun qoeloeb.

Jos M. Strengholt zei

je hebt niet zulke leuke herinneringen aan je tijd in Egypte?