donderdag 17 juni 2010

Prins Charles: 'Ecologie van Islam moet wereld redden'

Prins Charles van Wales heeft de afgelopen dagen veel lachers op de hand gekregen door te zeggen dat milieubewegingen ‘de Islamitische benadering moeten gebruiken om de wereld te redden.’ Deze man moet zijn moeder opvolgen als vorst van Groot Brittannie en als hoofd van de Anglicaanse Kerk. De koningin schijnt alles te doen om haar zoon te overleven; ze wil hem niet op de troon van Albion. Geef haar eens ongelijk.

Prins Charles sprak van de week bij het Oxford Centre for Islamic Studies, en wist te melden dat mensen een ecologisch denken nodig hebben dat gebaseerd is op de ‘heilige tradities’, en wel in het bijzonder op de Koran. Volgens Prins Charles maakt de Islam ‘geen onderscheid tussen mens en natuur’, en dat standpunt hebben alle mensen die zich om de natuur bezorgd maken, nodig. De Daily Mail doet er verslag van, en noemt hem in dat artikel een 'praktiserend christen'. Nou nou, dat is wel een beetje overdreven. Veel Britse media schreven schande van de Prins.

Nu is het al veel langer een publiek geheim dat de Prins Charles erg gecharmeerd is van de Islam in zijn soefistische vorm (kernwoorden: vaag, voelen, vrijzinnig, vreemd), maar in de ogen van velen maakt hij het nu echt te bont. Oliver Kamm van de Londonse Times noemde de woorden van Prins Charles ‘pure mumbo-jumbo’. Op de Londense Daily Mail blog staat een bijdrage "Taliban environmentalist" van Don Surber. Die vraagt zich af: "Is Prince Charles as stupid as he sounds?" Hij voegde daaraan toe: "God save the Queen".

De omgeving waar de prins sprak, was zeker schitterend. Niet alle toehoorders waren geboeid, zoals onderstaande fotos laten zien.

Geen opmerkingen: