woensdag 9 juni 2010

Zeg, collega, wil je even aan mijn borst zuigen?

In Saoedie Arabie discussieren twee Islamitische wetsgeleerden momenteel over de vraag hoe vrouwen borstvoeding moeten geven aan volwassen mannen op hun kantoor. Zo uit de borst of eerst gekolfd, that’s the question. Interessant aspect van de sharia. Zou dat in Nederland een idee zijn?

Sjeik Al Obeikan, een adviseur van het koninklijk huis, is van mening dat een vrouw gekolfde moedermelk moet geven aan haar manlijke collegas. Dat is nodig om met die mannen een ‘moederlijke’ relatie te scheppen waardoor ze volgens islamitisch recht in eenzelfde kantoorruimte mogen samenwerken. Obeikan zei dit nadat hem op TV was gevraagd naar een fatwa uit 2007 van een Egyptische geleerde die iets soortgelijks had gezegd. Die Egyptenaar had het over de mond van de man die aan de borst moest worden gezet; volgens Obeikan kan dit worden voorkomen door te kolven.

Obeikan’s opinie zorgde voor protest van de prominente Saoedische sjeik Abi Ishak al-Huwayni (foto), die dit kolven niet acceptabel vindt: er moet echt worden gezogen aan de borst om de moeder-kind relatie te scheppen. Hij legt dit op deze Arabische site uit in een filmpje van de Saoedische TV. Overigens moet, volgens islamitisch recht, vijf keer worden gedronken voordat het moederschap is geformaliseerd.

Het onwettig samenzijn van mannen en vrouwen wordt in Saoedie Arabie streng bestraft. In maart 2009 kreeg de 75-jarige weduwe Khamisa Mohammed Sawadi 40 zweepslagen en 6 maanden in de gevangenis omdat twee mannen in haar huis waren om brood af te leveren. Een van de mannen, Fahd, zei dat Sawadi hem als kind borstvoeding had gegeven. Omdat hij dit niet kon bewijzen kreeg ook hij 40 zweepslagen en 4 maanden cel, net als de andere man.

3 opmerkingen:

gert zei

Over borsten gesproken.....
het schijnt dat Sara Palin haar borsten heeft laten vergroten,er is nogal veel deining over in de media.Volgens mij proef je dat gelijk,net als een vrouw met een kunstgebid,brrrr!

Bart zei

een 'kunstgebid'... kostelijk. (Een zeer poetisch gebed?)

KCB zei

Saoedi-Arabië zuigt.