maandag 7 juni 2010

'Vredesvloot' die naar Gaza voer, heeft groot deel doelen bereikt

De vloot van 6 schepen die naar Gaza voer maar door Israel werd overvallen en tegengehouden, heeft een groot deel van zijn politieke en strategische doelen bereikt. De wereldopinie is sterk op de hand van een opening van de grenzen naar Gaza, en ook in Israel en Egypte is de druk zo groot dat beide landen hun beleid van blokkade aanpassen. Hier het AP verhaal.

Premier Benjamin Natanyahu van Israel overweegt een verregaande opstelling van de grens tussen Israel en Gaza, maar of dat gaat werken en in hoeverre moet worden afgewacht. Egypte ecter heeft zijn grens een week geleden geopend en heeft nu besloten die grens ook open te houden. Dit tot grote opluchting van de bevolking van Gaza.

Egypte is tot de conclusie gekomen dat de blokkade van de Gazastrook, die het net als Israël instelde toen Hamas in 2007 de macht in Gaza had overgenomen, een mislukking is. Dit heeft een bron binnen de Egyptische veiligheidsdienst vandaag gezegd. Egypte wil de druk op Hamas niet versoepelen, maar wel het leed van het Palestijnse volk verzachten, zei de bron. Om beide doelstellingen te bereiken is iets anders nodig dan de huidige blokkade, vindt men in Caïro.

8 opmerkingen:

Inspecteur Raynoldi zei

Des ondanks blijf kritisch kijken naar alle partijen nodig: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/06/lgf_ontmaskert_croppende_reute.html

Jos M. Strengholt zei

Zo is het. kritisch op allemaal zijn.

gert zei

Grote onzin,want de praktijk bewijst dat er helemaal geen blokkade is/was.Alle winkels en restaurants in gaza puilen uit van de goederen volgens ingewijden.
Het eerste kwartaal van 2010 is bv.95.000ton voedsel,kleding,medicatie,40.000ton meel,2760ton rijst,1987ton kleding en schoenen,553ton melkpoeder,938.127 litr.diesel,645ton kookgas in 14.069 vrachtwagens de gaza strip in gebracht.
Daarbij is ook zeer opmerkelijk dat 1062 mankerende Gazanen medische hulp zochten en vonden in nota-bene Israel.
Ook opmerkelijk is dat tijdens de ramadan in 2009 11.000 stuks vee door Israel zijn verscheept.

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3732

Zo is het,kritisch op allemaal zijn en de leugen ontmaskeren!

gert zei

Wat denken jullie dan van de voorgenomen plannen van de turken en iraniers om met een volgende WREEDzame provocatie vloot mee te varen?
Wat de f#ck doelen bereikt? De grootste ellende komt nog!!

In ieder geval heeft no.1 van
lijst 5 het verkiezingsdebat gewonnen(wat zullen de opinie pijlers door het stof moeten gaan)

Willem van Gent zei

Mooie aantallen die je noemt Gert. da's per persoon in Gaza.
Maar lees ook eens de washington post link in het artikel waar je naar verwijst:
Gazans readily admit they are not going hungry. But that, they say, is the wrong benchmark for assessing their quality of life. While Gaza has long been poor, the economy has completely crumbled over the past three years.

Jos M. Strengholt zei

Gert, wat betekenen deze getallen? Lijkt heel wat maar alle bezoekers van hulporganisaties aan Gaza bevestigen, en dat doen ook veel Israelis's, dat Gaza gewurgd wordt omdat het niet de materialen krijgt die het nodig heeft om het land te herbouwen na de oorlog van 2007.

Conny Mus schreef me dat Gaza maar 40% krijgt van wat het nodig heeft. Dat is dan toch een effectieve blokkade?

En dat Iran en Turkije zich nu willen bemoeien met het doorbreken van de blokkade laat precies zien waarom zo'n blokkade onmogelijk is: zodra partijen bereid zijn op grote schaal naar Gaza te gaan met goederen kan Israel er toch niets meer aan doen. Het is onmogelijk om een blokkade effectief en lang te handhaven als de wereldopinie ertegen is.

De VS, Europa, de VN, de hele wereld dus is tegen deze blokkade. En de zes scheepjes die erheen voeren vorige week, en het domme optreden van Israel, hebben de zaak weer zichtbaar gemaakt voor de wereld. Nu is Israel dus aan het inbinden. Israel weet dat het zo niet kan doorgaan.

Dus hebben die zes scheepjes heel veel bereikt, en dat is goed voor de burgers van Gaza.

gert zei

Hoi Jos,lees ffff wat de Deense midden-oosten correspondent zag toen hij 1juni in gaza was.Daarbij heeft Israel groot gelijk dat ze bepaalde strategische produkten tegen houden,gaza is gewoon één groot militair Israel-vijandig kamp.
Open toch je ogen en doe niet mee met hen die er een dubbele perverse moraal ophouden tav het Joodse volk.

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3736

Daarnaast zullen volgens eindtijd deskundigen en Joodse geestelijken de weldadige bemoeienissen van de turken en de iraniers de aanloop zijn naar de gog-magog eindstrijd.
Als je het zo bekijkt dan zijn er zeker doelen bereikt.

Jos M. Strengholt zei

Alles is zwart-wit Gert? Wie heeft hier nu zn ogen niet open? Jij bent kleurenblind volgens mij.