donderdag 24 juni 2010

Saoedische dames willen chauffeurs de borst geven

‘We zullen onze chauffeurs borstvoeding geven, als we niet het recht krijgen zelf auto te rijden’, dreigt een groep Saoedische vrouwen in een campagne die ze dezer dagen beginnen. Hierover bericht Amal Zahod in de Saoedische krant Gulf News. Veel vrouwen in dat land zijn het zat dat de oude mannekes die de wetten van de Islam beheren, het hun verbieden achter het stuur te gaan. Velen rijden gewoon auto als ze hun condo's in Parijs of New York bezoeken.

Omdat vrouwen in Saoedie Arabie niet zelf auto mogen rijden, heeft elke familie met geld dus een chauffeur; dat is doorgaans een Aziaat want die zijn lekker goedkoop.

Vrouwen in Saoedie Arabie mogen, geheel in overeenstemming met de religieuze wetten van de Islam, wel uit de (boven) kleren gaan voor hun chauffeurs om die Pakistani’s of Bengali’s aan de borst te leggen.

In verschillende fatwas hebben Islamgeleerden de afgelopen maanden beweerd dat als een vrouw haar collega, of een man met wie ze in dezelfde ruimte moet verblijven, de borst geeft, hij daarmee juridisch haar kind wordt. Dan mag ze vrijuit met hem ‘verkeren’. De wonderlijke gedachte hierachter is dat, omdat een vrouw niet met haar eigen kind kan trouwen, ze na borstvoeding gegeven te hebben met zo’n man alleen mag zijn.

De Saoedische schrijfster Suzan Al Mashhadi vroeg zich sarcastisch af wie de chauffeurs zal beschermen als de echtgenoot van de vrouw thuis komt en hij ziet dat ze bezig is de chauffeur borstvoeding te geven.

Geen opmerkingen: