zondag 30 mei 2010

Volg hier de confrontatie van Israel met vloot Gaza hulpgoederen

RTL journalist Conny Mus (hij komt me niet 'links' over, toch?) zei me van de week dat 'Israel goederen doorlaat naar Gaza'; er is geen sprake van een complete blokkade. Maar Mus voegde daaraan toe: 'Gaza krijgt op deze manier maar 40% van wat het nodig heeft. De rest moet worden gesmokkeld.'

Laten we even van alles wat wij vandaag, en morgen, en de komende maanden nodig hebben, 60% aftrekken. Eten, bouwmaterialen, kleding, drinken. Daar wordt u niet vrolijk van. Wanhopig zelfs, na verloop van tijd. Dit is al jaren gaande.

Een vloot van scheepjes is nu onderweg naar Gaza om hulpgoederen te brengen. Israel heeft aangekondigd de vloot tegen te houden, desnoods met beperkt geweld. Morgen worden de schepen bij Gaza verwacht. Ziekenhuizen staan klaar voor opvang gewonden.

Volg alles op de voet als ooggetuige via deze website WitnessGaza Daar krijg je rechtstreeks van boord van de schepen die opvaren naar Gaza verslag.

8 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos,ik heb begrepen dat Israel de goederen gewoon in ontvangst gaat nemen,de spullen eerst controleerd en dan via land aan de pals geeft,dus er komt geen confrontatie,jammer voor de Turken,dat wel.
Zie artikel Israened.
http://www.israned.com/2010/05/goederen-hulpvloot-over-land-naar-gaza.html
Heb je trouwens dolle Dries,de koning van de pals al gezien,die schijnt ook mee te varen.

Jos M. Strengholt zei

Heeft Israel het recht om goederen van een ander in beslag te nemen? En natuurlijk doet Israel alles om de schade aan zijn imago zoveel mogelijk te beperken.

Die boten brengen natuurlijk niet veel spullen - van beide kanten is sprake van propaganda. Met die boten maken ze duidelijk dat Israel met zijn asociale blokkade moet ophouden.

En Van Agt, ja jammer dat hij het licht niet zag toen hij nog premier was. Ik heb ook zijn compaan, Van den Broek, toen die nog minister was, een keer bij een ontbijt in Jordanie gevraagd, of Nederland wilde werken aan een Palestijnse staat. Met de aardappel in de mond meldde onze minister van BUZA: 'dat is aan de partijen zelf...'

Intussen heeft ook Van den Broek spijt van zijn pro-Israel beleid. het kan verkeren he?

gert zei

Ja Jos het kan verkeren,er gaan naast politici nog vele andere lieden in de vout,ze kunnen nog wel 1x per jaar enige sympatie opbrengen voor de miljoenen vermoorde/dode Joden die vermoord zijn enkel en alleen vanwegen hun Joods zijn,maar het nageslacht van de Joden die ontkomen zijn en nog steeds vanaf nota-bene 1945 dagelijks met uitroeing bedreigd worden,daar zijn anti-Sem gevoelens voor in de plaats gekomen.

Las je trouwens de site van Israned,het schijnt dat de actievoerders hopen op een geweldadige confrontatie,ze hebben liever dat de hulpgoederen naar de zeebodem zinken dat dat ze Gaza via land bereiken.Ze schieten er niks mee op als Israel zoals gewoonlijk z'n menselijke gezicht laat zien.

gert zei

Trouwens,Jos,wat denk je van Maxime Verhagen?
Hij gaat subsidies terugpakken van clubs die alleen al anti-Israel propaganda maken.
Ga eens met Maxime ontbijten als je durft!


http://www.nd.nl/artikelen/2010/mei/29/subsidie-terug-bij-propaganda-tegen-israel

Jos M. Strengholt zei

Ja die Verhagen. Ik mag hem graag maar hier vergist hij zich. Als ik nog journalist was ging ik graag met hem praten.
Dit was trouwens op verzoek van de CU begrijp ik - de partij die jij zo afwijst. Wat is het toch allemaal ingewikkeld he?

gert zei

Hoi Jos,ben je nu blij,de activisten hebben gekregen waar ze op hoopten,nl een conflikt en 15 doden.Het IDF laat natuurlijk niet op zich schieten,trouwens welke andere soldaat wel.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/6823464/__Doden_bij_aanval_hulpvloot__.html

gert zei

De actievoerders negeerde duidelijk een stopteken en het voorstel naar Asdod te varen om daar de goederen te laten controleren en over land naar Gaza te brengen.
Zie fimpje vanaf Israelische marineboot waar kapitein in gesprek is met actievoeders.
Duidelijk is wie er op een confrontatie aanstuurde.
Ben wel benieuwd hoe het nu met dolle Dries is.

http://www.youtube.com/watch?v=qKOmLP4yHb4

Jos M. Strengholt zei

Waarom moet een schip op volle zee luisteren naar stopteken van een piraat? Dit is echt belachelijk Gert.