zaterdag 22 mei 2010

De heilige Rita: patroonheilige voor onmogelijke situaties

Vandaag is de gedenkdag van St Rita; even dacht ik aan onze politica Verdonk, maar nee, ze is toch anders. De heilige Rita stierf op 22 mei 1457. Ze was een voorbeeld voor ons, want ze zorgde ten koste van zichzelf voor hen die lijden, met liefde en geduld. Onze Rita Verdonk zet hen die lijden juist liever op het eerste vliegtuig terug, zonder liefde en geduld.

St Rita had een wond op het voorhoofd alsof ze zelf door een doornenkroon leed. Devote katholieken vragen aan haar om hulp tegen natuurrampen, en ze is de patroonheilige voor onmogelijke situaties, en beschermer van winkeliers en salamiverkopers.

Ja, dat omschrijft wel iets van Verdonk, die kampt met de onmogelijke situatie om herkozen te worden. Wellicht kan ze zich het beste richten op een winkeltje beginnen of zo. Wie hulp zoekt, kan beter bij een christelijke partij terecht, en bidden dat de uitslag van de verkiezingen ons allemaal positief zal verrasen.
Heilige Rita, bid met ons mee, dat wat nu onmogelijk lijkt op 9 juni toch gebeurt; dat CDA, SGP en CU alledrie oprecht verheugd kunnen zijn, tot welzijn van ons lieve vaderland!

Geen opmerkingen: