vrijdag 14 mei 2010

De Telegraaf komt met flutreactie

Hoe legt De Telegraaf uit dat het de regels van beschaafdheid heeft getreden door Ruben van Assouw te interviewen? De boosheid op blogs en twitter, en ook de kritiek door onze politieke leiders, is wellicht toch een beetje onverwacht gekomen voor De Telegraaf? Zie daarover bijvoorbeeld de website van Elsevier.
Nee, het moest er nog bijkomen dat De Telegraaf wel de bedoeling zou hebben gehad om misbruik te maken van de situatie van Ruben. Beste Telegraaf, het gaat niet om je bedoeling, maar om je GEDRAG. Jullie hebben duidelijk onzorgvuldig gehandeld. Jullie zijn onethisch bezig geweest. Het gaat niet om wat jullie met Ruben hebben besproken, maar om het feit dat je tegen de wens van familie en tegen menselijk gevoel, de immorele actie ondernam om de jongen op te bellen.

En misschien kan de krant toch nog uitleggen hoe verslaggeefster Van der Graaf een 'onverwacht ontstaan telefoongesprek' had? Wie gelooft dit? Houden jullie ons voor dom of zo? Ik heb dat nou nooit, dat ik zomaar onverwacht een telefoongesprek heb met iemand die nou net toevallig in het nieuws is.

Flutreactie. Bied liever je excuus aan.

2 opmerkingen:

Harco zei

Niet om het helemaal voor de Telegraaf op nemen, want ik ben het grotendeels met je eens, maar er staat wel steeds overal duidelijk bij dat ze eerst een Libische verpleger aan de lijn hadden, die zelf onverwachts de telefoon doorgaf aan Ruben. Vandaar dus.

Alex zei

zelfs als het gegaan is zoals harco zei, dan hoef je het nogsteeds niet te publiceren. ookal ben je journalist.