woensdag 12 mei 2010

Er zijn slechtere premiers denkbaar dan Hans Wiegel

Als de VVD de grootste partij wordt, zal het dan eindelijk zover zijn? Hoeveel Nederlanders van diverse politieke kleur zouden niet enthousiast zijn als het politieke 'dier' Hans Wiegel nog een keer terugkeert? Nu kan het nog, hij is 69 jaar jong. Of is het voor Mark Rutte toch niet verteerbaar als de eminence grise zou terugkeren? Gaandeweg krijg ik meer vertrouwen in het ministerschap van Rutte, maar VVDers, diep in je hart, je ziet hem toch niet als premier? Daarvoor heb je toch een echte staatsman nodig? Hoewel ik helemaal niet enthousiast ben van het liberalisme van de VVD, net zo min als van het socialisme van links, kan ik me slechtere premiers voorstellen dan Hans Wiegel. Die boezemt veel vertrouwen in, en hij is in elk geval een conservatieve liberaal.

3 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos,volledig mee eens enne hij is ook nog eens super positief over de pvv/wilders.Een coalitie vvd/cda/pvv zou daarom al succesvol worden.
Google bv.maar eens "wiegel en de pvv"

Cairo, Egypte zei

Haha je bent leuk Gert. Zo zie je maar, alles wat mooi is in de wereld, is door de erfzonde van een rouwrandje voorzien.

Ik denk ook niet dat Wiegel, nu de VVD zo lekker in de lift zit, gaat zeggen dat hij een coalitie met de PVV ziet zitten. De VVD maakt zich eerst druk over het CDA als partner, en dan weer verder zien.

Dikkie van Gelder zei

Are you kidding? Wiegel is veel te veel een "haantje".Dat kan nooit goed gaan. Trouwens was hij ook niet degene die het referendum voor gekozen burgemeester omzeep heeft geholpen,omdat hij ons gewone burgers niet slim genoeg achtte, en daardoor het kabinet opblies. Die man praat je nog een minderwaardigheidsgevoel aan als "burger".