vrijdag 14 mei 2010

Gespuis: Telegraaf interviewt Ruben in Libie

Hoe ver gaan onze nationale media voor een scoop en voor de verkoop? Via de mobiele telefoon van een arts die Ruben van Assouw in Libie behandelt, heeft De Telegraaf enkele minuten met de 9-jarige Ruben gesproken. Ja dat kan he, als ouders dood zijn, dan is er niemand die dit tegenhoud. Hoe diep zinkt De Telegraaf? Eerst plaatsen we de foto en filmpjes van de jongen, dan zijn naam, en nu ook hem interviewen. Hoe ging dat daar op de redactie?
'Jongens, ik wil per se een eerste interview met hem', schreeuwde het redactiehoofd. 'Denken, denken, hoe kunnen we dit doen...'
'Ik ken iemand in Libie die misschien wel bij de arts kan komen', zegt een redacteur. 'Hoeveel moeten we dokken om die arts aan de lijn te krijgen...'
'Het kan me niet schelen hoeveel, krijg die jongen aan de lijn!'

Het jochie is negen en moet pastorale en psychiatrische hulp hebben, en beschermd worden. Zeker tegen dit immorele gespuis van de Telegraaf. Ik hoop dat er iemand is die de krant aanklaagt voor dit gedrag. En laten we als de redactieleden van De Telegraaf een kind in een ziekenhuis hebben, zorgen dat we dat kind interviewen en met naam en foto in de krant zetten. Zullen de ouders leuk vinden he?

49 opmerkingen:

Anoniem zei

Volledig met deze blog eens. Om te kotsen deze krant. Ondanks de oproep vanuit de overheid toch gewoon doorgaan met stalken en doordrammen. Het wordt echt hoog tijd dat iemand eens aangifte doet tegen de Telegraaf en de tendentieuze berichtgeving voor eens en altijd stopt.

Anoniem zei

absoluut belachelijk. deze journalist ging al te ver door de arts te bellen laat staan om ook nog met die jongen te spreken. Daarnaast gaat de krant ook te ver door het te publiceren. Zij tonen hierbij dat zij absoluut geen respect hebben voor de betrokkenen!

Joost Mooij zei

De journalistieke grens is hiermee ver overschreden. Zoals het RTL nog duidelijk een afweging maakt gaat het op de redactie van de Telegraaf helemaal mis. Natuurlijk wil iedereen alles weten van deze jongen, maar het belang van hem staat voorop.

Mleen42 zei

schaamteloze zooi! Ze hadden het mannetje van het begin moeten beschermen tegen de media..Walgelijk ook dat zelfs het personeel fotootje maakt van hem..En waar zijn de Nederlandse "hulptroepen"die hem zouden moeten beschermen? Er was toch familie daar? Ik zou bij Ruben als een, niet te doorbreken, vesting bij zitten! Ik raak hier gewoon emotioneel van!

jaydee zei

De bedoeling erachter is waardeloos natuurlijk.Sensatie! Als ze een beetje normaal gesprek hebben gehad, en zeker niet hebben verteld dat zijn ouders dood zijn, zal die jongen er weinig nadeligs aan ondervinden denk ik.
Hetzelfde doen bij Telegraaf kids, maakt je echter net zo erg als die journalisten van de Telegraaf. Nu maar hopen dat die jongen niet die Telegraaf in handen krijgt, want dan weet ie meteen alles......

Anoniem zei

Dit is lager dan laag en de Telegraaf lijkt oostindisch doof te zijn voor de oproep van nabestaanden om een mediastop in acht te nemen.
Wellicht wordt het tijd dat deze krant eens flink geboycot wordt.
Schandalig en weerzinwekkend.
D.

Anoniem zei

Ja afschuwelijk, ik zit te zoeken hoe ik kan reageren naar de telegraaf toe, nu kan dat ineens niet bij dit artikel......
Zeer ernstig vind ik dit, een hele foute actie van de Telegraaf en totaal geen respect voor dit arme kind en zijn familie. Gaan ze de volgende keer soms zelf ook even vertellen wat er met zijn ouders en broertje is gebeurd?
Walgelijk gewoon! Familie doe aangifte als jullie dat nog kunnen anders zal dit arme jongetje niet in alle rust kunnen herstellen.

Inez zei

Beste journaliste van de Telegraaf en hoofdredactie, jullie zullen ongetwijfeld goed geslapen hebben vannacht, maar hoop dat je na vandaag op z'n minst 1 nacht wakker ligt na wat je hebt gedaan.

Afschuwelijk dit. Mijn maag draaide om. Hoe kun je dit als journalist een 9-jarig kind aandoen. Het is notabene in shock, weet niet eens wie hij heeft gesproken. Dit kind heeft totaal geen benul van wat de impact is van dit telefoontje. Totaal respectloos.

Ik hoop dat dat het OM hier iets tegen gaat doen.

Hans zei

Gisteren had Q-Music op de radio een radiospelletje.
De vraag ging over Ruben. Uit welke plaats komt Ruben? Is dat A:... B:.. of C: Tilburg. Het juiste antwoord werd gegegeven:yeah, hoera!
Zeer ongepast allemaal, het is allemaal zo intens triest, ik hoop dat die jongen met rust gelaten wordt door alle kranten/tv programma's etc etc. En wat heeft hij eraan als de zoon van Gaddafi naast zijn bed staat, een kind van 9.

Anoniem zei

Het is triest dat de redactie geen grenzen van het individu respecteert. Laten we met zijn allen duidelijk maken wat we ervan vinden, nooit meer de krant kopen, dan volgt ontslag van deze redactie vanzelf! Politiek moet ook maar eens een positie innemen! Flink wat vragen stellen. Minister moet ook maar niet meer met de journalisten van de krant praten, kortom laat de stem van 16 miljoen Nederlanders eens gelden tegen deze krant!

Anoniem zei

Schandalig hoe de Telegraaf denkt met mensen om te kunnen gaan. Absolute schande! En dan ook nog trots zijn dat ze de primeur hebben.........
Vanaf nu: nooit meer een Telegraaf bij mij in huis! Dit is gewoon tien stappen te ver.

Anoniem zei

Het getuigd van het ware karakter van de journaliste en telegraafleiding die ook nog een politieke partij willen zijn of worden.

Dus weet waar je niet op moet gaan stemmen.

Anoniem zei

Ongelofelijk, mag de Telegraaf zich nog een krant noemen?
Dit is nog lager dan het slechtste roddelblad.
Maar, helaas net als de roddelbladen veel mensen lezen ze.

Anoniem zei

In en In triest dat de media zo ver gaat. Dat jongen is nog helemaal beduust van alles wat hem is overkomen. Komt zo'n idiote journalist met vragen en opmerkingen waarvan de jongen zelf nog geen besef van heeft. Helemaal getraumatiseerd en door de jounalist helemaal erger gemaakt.

Alex zei

Sinds Juul Paradijs hoofdredacteur is, is de Telegraaf van het niveau riool-journalistiek. Helaas smult Nederland nog steeds van dit niveau berichtjes, wat niet eens nieuws te noemen is. Alleen de overige media kan dit tegengaan, nodig deze worm Juul Paradijs niet uit.

Martijn uit Ede zei

Misselijk zeg..! Misschien moet heel Nederland de krant maar links laten liggen voorlopig, of wat mij betreft voor altijd!!!

Mark zei

Heb een onzettende boze mail naar de redactie van die rioolkrant gestuurd.

Wat een walgelijke, lage actie.
Geen woorden voor

Anoniem zei

Schande, schande, schande! De journalist en de redactie die dit op hun geweten hebben zou door mij op staande voet worden ontslagen! Het gaat al niet goed met de krant (zeggen ze) nu gaan ze nog meer abonnementen verliezen! Hoe kun je dit doen, ik begrijp de wereld niet meer! Heeft de wakkere krant van Nederland dan nergens meer respect voor? Deze krant hou ik nog niet eens meer in mijn handen, laat staan dat ik hem koop!

Anoniem zei

Schande, schande, schande! De journalist en de redactie die dit op hun geweten hebben zou door mij op staande voet worden ontslagen! Het gaat al niet goed met de krant (zeggen ze) nu gaan ze nog meer abonnementen verliezen! Hoe kun je dit doen, ik begrijp de wereld niet meer! Heeft de wakkere krant van Nederland dan nergens meer respect voor? Deze krant hou ik nog niet eens meer in mijn handen, laat staan dat ik hem koop!

Anoniem zei

wat zijn jullie allemaal ongelogelijk hypocriet

Robin zei

Ik wist niet wat ik las. Dat kan toch niet. Het jongetje schijnt nog niet eens te weten dat zijn ouders zijn overleden. Dan belt De Telegraaf.
Ik verwacht minstens een dik excuus op de voorpagina.

Maar dat zal wel PR technisch niet door de beugel kunnen.

Meneer Paradijs heeft weer een hoop uit te leggen.

Schande.

Brian zei

Dit gaat echt te ver, dat had deze journalist ook moeten beseffen...
De Telegraaf en de journalist moeten zich diep schamen!

Anoniem zei

Smakeloos. En niet alleen voor dit jongetje. Hoe moet dit zijn voor de directe familie, die vol zijn van verdriet en hun handen vol hebben aan alles. En zich nu waarschijnlijk vreselijk zorgen maken of Ruben met rust gelaten wordt!

Anoniem zei

Verschrikkelijk! Je kan ineens niet reageren bij het artikel, dus ik stel voor dat iedereen een boze mail naar de Telegraaf stuurt.

Anoniem zei

Walgelijk. Kan die krant niet kapot gemaakt worden? Als Balkende echt de beschermheilige van de Nederlandse normen en waarden wil zijn, moet hij hier nu eens iets aan gaan doen. Aan de schandpaal die journalist. Kokende pek en veren er over.

Ton S te E zei

Ik las dit ziekelijke bericht direct als eerste vanmorgen! Mijn hele dag is gelijk naar de klote! Wat een morbide manier van journalistiek bedrijven!!! Aanklagen die handel daar in Amsterdam. En ik hoop dat "onze" regering nu eindelijks een zijn ballen toont en die klote krant aanpakt! Via deze weg wens ik alle nabestaanden van deze vreselijke tragedie heel veel sterkte!! Groet Ton

Omar zei

Ik mag hopen dat de betreffende journalist uit haar functie wordt gezet inclusief de redactie. Ethiek is duidelijk niet aan de Telegraaf besteed, hopelijk gaat ze dit een flink aantal abonnees kosten. En misschien dat ze het salaris van die duur betaalde riooljournalist over kunnen maken aan die jongen (niet dat hij daar veel aan heeft nu).
Knap hoor een 9 jarig gecrasht jongetje interviewen die alles kwijt is.

Anoniem zei

Volledig met deze blog eens. Ik vind dit diep treurig. ik hoop dat Prof. dr. B Smalhout nu ook de moed heeft dit soort journalistiek te veroordelen in zijn wekelijkse "op het scherp van de snede" want geloof me ik dit is het toppunt van schaamteloosheid.

Mark S zei

Dit is dus Nederland in Optima Forma. Alles voor eigen gewin!! Zolang we zelf de pijn maar niet dragen en anderen voor ons karretje kunnen spannen! Dat is dus de reden waarom ik in Afghanistan bij een Welfare organisatie werk, die wars is van dit soort praktijken en het wel goed voor heeft met de medemens!
Mensen laten we ons nu eens gewoon gedragen, zoals je vroeger wellicht hebt meegekregen. Zonder heiliger en roomser te zijn dan de paus zou ik toch willen zeggen, kijk eens hoe jezelf behandeld wilt worden....verbeter de wereld en begin bij jezelf.

Anoniem zei

Tja, het is gewoon ziek. Maar je doet er zo weinig aan, want het zal de Telegraaf, mede dankzij dit soort blogs en reacties een record aan lezers opleveren. Het rekt de grenzen van het betamelijke wel weer erg op.... Hoewel rekken...of is het meer doorbreken?

Anoniem zei

Joan zei....

Deze handeling van de Telegraaf is ten zeerste af te keuren. Dit getuigt van disrespect naar de familie van de jongen toe. Houden jullie dan geen rekening met de toestand waarin hij nu verkeert? Met zijn leed? Dat hij zowel fysiek als mentaal nog niet stabiel genoeg is daarvoor? Waarvoor denk je dat zijn oom en tante nu bij hem zijn? Dat ze hem het bericht van zijn broer en ouders en het ongeval bewust nog niet hebben verteld, is zeer waarschijnlijk in opdracht van de behandelende artsen en de traumamedewerker/psycholoog. wanneer zijn toestand wat stabieler is, zal hij het bericht wel te horen krijgen van zijn fam.
Houdt aub rekening met de gevoelens van vooral Ruben zelf en met zijn familie.

geert heem zei

hoe kunnen ze dit bedenken, schandalig. Persvrijheid is een recht, maar dit roept om een verbod op de telegraaf. Volledig gestoord dat volk. Haal die krant uit de verkoop en stuur het intens giftig materiaal "voor het milieu" naar de verbrandingsovens.

Anoniem zei

En inmiddels is de link naar dit Blog ook verwijdert....lafaards zijn het!

Anoniem zei

Eerste deel van het blog volledig mee eens, maarre, de laatste zin:
"oog om oog, tand om tand",
Had ik niet verwacht op een blog als dit.

Anoniem zei

Het is te belachelijk voor woorden dat het mogelijk is om een kind van negen jaar te kunnen interviewen na zo'n afschuwelijke ramp. Schijnbaar nemen ze het in Libië niet zo nauw met de privacy en de Telegraaf al helemaal niet. De Telegraaf ziet alleen maar sensatie en verkoop cijfers. De verslaggeefster is een ijskoude tante ze moest zich diep schamen. Het wordt hoog tijd dat de Telegraaf eens aan de schandpaal wordt genageld. Ik koop deze krant in ieder geval nooit meer.

Florian zei

Ik vind dit onfatsoenlijk.

Alex zei

laat alle twitteraars de telegraaf unfollowen

Anoniem zei

Boycot de Telegraaf !!!

Anoniem zei

Die gasten bij de Televaag zijn echt zwaar zieke geesten. Wat een bizarre actie om die scoop te krijgen zeg.

vexx14 zei

door (journaliste) jolande van der graaf wat zal ze trots zijn op zichzelf

Anoniem zei

Respectloos ongelooflijk dat de telegraaf dit doet !!

geen WOORDEN voor !!!!

Anoniem zei

Schaamteloos, sensatiezucht, geldgewin.
De Telegraaf profileert zich graag als een kwaliteitskrant. Hiermee bewijst de krant, dat ze nog ver weg zijn van hun doel.
Er is maar een actie mogelijk. Het abonnement opzeggen en voorlopig even geen Telegraaf meer kopen.
Hoe staat het overigens met het etisch besef van een journalist

Anoniem zei

Och och, wat zitten jullie allemaal te flamen die Telegraaf. Natuurlijk is het niet netjes dat ze die jongen proberen te bereiken. Maar van Telegraaf kan je het verwachten. De grote hufter in dit verhaal is de arts die het heeft toegestaan. Hij had ethisch moeten handelen en Telegraaf moeten weigeren. Maar daar hoor ik jullie niet over, stelletje kuddedieren...

Anoniem zei

Moreel armoedig en verwerpelijk dat je je gewin haalt over de rug van een weerloos klein jongetje die in de moeilijkste , kwetsbaarste situatie zit die een mens zich kan voorstellen.
Dat je dit een ander mens aandoet, getuigt van ongewone staat van geest.

andrez zei

Ondertussen maakt het ze geen fuck uit, want "het wakkere deel van Nederland" vreet het, dus worden er goede zaken gedaan, ten koste van zo ongeveer alles. U vraagt wij draaien.

Of zou iets als dit een keerpunt kunnen zijn, vanwege aanzwellende kritiek, ook uit de eigen achterban? Ik betwijfel het, want; "Doen wij het niet dan doen anderen (CNN, etc.) het wel", lijkt de filosofie te zijn.

Tegenwoordig, nu iedereen een mobieltje met camera op zak heeft en de mogelijkheid tot publiceren, lijken we allemaal vogelvrij geworden, wat dat betreft.

Anoniem zei

Ik boycot de Telegraaf al mijn hele leven, maar het is nog steeds de grootste krant van Nederland... Zolang het verkocht wordt blijven ze hiermee doorgaan. Het is echt een schande dat ze dit gedaan hebben, maar denk dat alleen de consument het kan stoppen: Geen Telegraaf kopen!!

Florian van Dillen zei

Zeg snel je abo op! Ook als je er geen hebt ;)

http://webshop.telegraaf.nl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/telegraaf-shop-Site/nl_NL/-/EUR/ViewSelfService-OnlineAbonnementOpzeggen?SelectedMenuItem=AbonnementOpzeggen

A. Swaan zei

De Telegraaf was al fout in de 2e Wereldoorlog en heeft sindsdien niet erg hard gewerkt om een goede kant te worden.
Ook ik hoop dat er aangifte tegen de krant gedaan wordt.

Anoniem zei

Komen ze met een verklaring; "hij is het teken van leven" Hier zakt echt je broek vanaf. Er is ook nog zoiets als beroepsethiek! Maar goed we, hebben het over de TELEGRAAF!! Wat een RIOOLKRANT!!