dinsdag 4 mei 2010

BBC: niet meer kindermisbruik in RK kerk dan elders

De BBC komt vandaag met een goed rapport (dat zijn hun rapporten meestal) over het kindermisbruikprobleem in de Rooms-Katholieke kerk. Hun conclusie:
Huidige onderzoek en de mening van experts suggereert dat mannen binnen de Katholiek Kerk niet meer kans lopen dan anderen om [kinder]misbruik te plegen, en dat misbruik onder priesters de laatste 20-30 jaar scherp is gedaald.
Wat de crisis deed opvallen was de manier waarop de kerk het wilde verbergen en andere mogelijke tekortkomingen in hoe met de zaak is omgegaan, aldus de BBC.

Duidelijk, en ik denk dat alleen mensen met oogkleppen dit kunnen ontkennen. Opvallend is dat hiermee dus ook is ontkend dat het celibaat (niet mijn cup of tea) tot meer kindermisbruik leidt. Nou ja, vijanden van de kerk houden hun oogkleppen toch wel op. Wel goed dat er eerlijke journalistiek bestaat. Zou het niet mooi zijn als we hier wat meer van zien in Nederland.

Overigens, het schandaal is ernstig genoeg; wat we (ja, ook niet Katholieken) moeten doen, is ons bekeren van onze slechte wegen en voor onze Heer, aan elkaar en aan de mensheid om ons heen, laten zien dat Jezus Christus mensen anders maakt. Niet volmaakt, wel anders.

Voor wie het hele verslag van de BBC wil nalezen, dat kan hier.

Geen opmerkingen: