dinsdag 1 februari 2011

Staatsgreep vannacht of morgen niet onwaarschijnlijk, dochter vanavond op TV

Weer even met dochter Justine en gasten Anneruth en Marlot (die hier vrijwillegerswerk doen) door de wijk gereden. Hard getoeterd bij het politiebureau waar demonstranten zijn, toeteren is een vorm van steunbetuiging, veel mensen toeteren.

Na 3 rondjes om de rotonde zei een soldaat glimlachend dat we genoeg hadden bijgedragen, we mochten weer naar huis. Daar zagen we in onze straat, in voor Egyptische begrippen een elite-wijk, veel mensen op straat. Zelfs de elite gaat vandaag dus de straat op om te protesteren tegen het regime.

Ondertussen filmt de RTL ploeg de meiden in huis, u kunt hen en ons huis vanavond zien in het RTL nieuws van 18:00, 19:30 of in de late editie. De ploeg werkt snel, maar weet niet of ze op tijd zijn voor de vroegere uitzendingen.

De overheidsdiensten zijn volgens mij drukker dan ooit met het afluisteren van telefoongesprekken. Onze lijn staat al jaren onder dergelijk toezicht, de normaalste zaak van de wereld hier. Soms hoor je wat achtergrondgeluiden van de afluisteraar, als hij even moet kuchen ofzo. Onprofessioneel? Intimidatie? wie weet.

Een voorspelling van deze oude man: nu het leger ziet dat er miljoenen op de been zijn kan ik me niet voorstellen dat ze Moebarak blijven steunen. Een staatsgreep vannacht of morgen zit er wel in.

[aanvulling, paragraaf over afluisteren geplaatst]

Geen opmerkingen: