donderdag 24 februari 2011

Leger rolt onze wijk Maadi weer binnen - gedonder

Het leger is onze wijk net weer binnengerold; een politieman schoot net een chauffeur dood in Gazair Square. Naar verluid deed hij dat nadat de chaufeur van een microbusje hem afsneed. De meute heeft ter plaatse die politieman gedood en trok naar het politiebureau. Hier filmpje van de moord op de politieman.

Daardoor zijn er nu problemen bij het politiebureau en bij het Soearesplein vlakbij ons. De politie heeft zich geheel van straat teruggetrokken en het leger heeft zijn plaatsen weer ingenomen. Chaos, vrienden in dit land.

Beetje saaier maar voor het land van meer belang: Zaterdag ontmoet Tarek al-Bishri met zijn committee voor de herziening van de grondwet de legertop, om de voorgestelde grondwetswijzigingen te bespreken. Vandaag geeft al-Bishri het voorstel aan het leger. Na de ontmoeting met de legertop zal de commissie bekend maken wat voor wijzigingen het voorstelt. Artikel 2, over de Islam en de sjaria als basis voor de wetten van Egypte, zal zeer waarschijnlijk ongewijzigd blijven.

Het Egyptische leger heeft de woningen van de afgezette president Moebarak in Heliopolis overgenomen en de staf-chef van Moebarak, Zakaria Azmi, gevangen genomen. Dit omdat en zijn medewerkers tienduizeden documenten van Moebarak zouden hebben vernietigd. Azmi zou hiermee drie dagen nadat Moebarak naar Sharm al-Sheikh vertrok, zijn begonnen. Azmi is verschillende keren bij Moebarak langs geweest. In de presidentiele paleizen in Heliopolis en Sharm al-Sheikh zouden zich de gepubliceerde en geheime besluiten bevinden, naast memo’s die Moebarak ontving van zijn staatsinstellingen en andere landen.

Geen opmerkingen: