zondag 27 februari 2011

Paus Shenouda verlaat voor medische behandeling Egypte

He? Ik dacht dat iedereen vermoedde dat Moebarak voor medische ingrepen het land zou verlaten. Nu gaat de Koptische Paus Shenouda III! Ik ben hem nog niet tegengekomen op het vliegveld; hij ging waarschijnlijke eerder dan ik. De Paus vliegt naar New York, op weg naar Cleveland , Ohio.

Wie van samenzweringstheorien houdt, denkt natuurlijk meteen dat de stokoude patriarch het veld ruimt op eervolle manier... Hij viel de afgelopen weken nogal slecht bij een deel van zijn kerkvolk door aanvankelijk voor Moebarak te zijn en tegen de opstand die Egypte zijn vrijheid heeft gebracht. Nou ja, in elk geval zorgde het ervoor dat Moebarak nu aan zijn privestrand in Sjarm al-Sjeikh zit.

De Koptisch-Orthodoxe Kerk doet zijn best alle gedachten dat de Paus om kerkpolitieke redenen naar de USA vliegt naar het land der fabelen te verwijzen, en wijst erop dat de paus regelmatig naar het Cleveland Hospital gaat voor medische check-ups. De reis die vandaag is aangevangen duurt een week, en de paus is als altijd vergezeld door zijn secretarissen, de bisschoppen Armiya and You’annes.

Op 17 januari keerde Shenouda III terug uit Cleveland van een acht-dagen durende behandeling in datzelfde ziekenhuis. Toen meldde de Kerk dat de paus in goede gezondheid is. "Zijn nieren, hart en benen waaraan hij in 2008 werd geopereerd, worden beter."Geen opmerkingen: