woensdag 23 februari 2011

Salaris ex-president Moebarak

De rechter Timor Mustafa Kamel, hoofd van Egypte's Administratieve Hof, heeft bekend gemaakt dat onderzoek in de financien van de afgezette president Moebarak laat zien dat zijn officiele salarus as president LE 12,000 per maand was. Dat is 1.500 Euro. Met de benefits samen was dat ongeveer het dubbele.


Volgens de wetgeving van het land is het niet is toegestaan dat de president een bedrijf bezit of zich persoonlijk bemoeit met enige vorm van commerciele onderneming. Er moet toch iets niet helemaal in de haak zijn met de miljarden van de president en zijn gezinnetje.


En ik geniet er nog elke dag van om de woorden 'voormalig', 'ex', 'vorige', etc. te gebruiken in samenhang met de naam Moebarak. En dat de bezittingen van Mubarak en diens familie in Egypte nu bevroren zijn is zeer goed nieuws. Ik heb een vermoeden dat de oude man rustig op het strand van Sjarm al-Sjeikh aan zijn einde mag gaan komen maar dat een deel van het bezit van deze roversfamilie toch wel eens bij het volk zal terugkomen.


Geen opmerkingen: