vrijdag 11 februari 2011

FARAO MUBARAK VERDRONKEN IN MENSENZEE

Wat een feest is nu losgebarsten in Cairo en in heel Egypte. De Farao is gevallen. De diktators in de hele Arabische wereld beven nu.

Mensen feliciteren elkaar hier in mijn straat; auto's rijden toeterend door de wijk; vuurwerk gaat af.

Het leger heeft lang genoeg gewacht om het volk blij te laten zijn met een militaire dictatuur; is dat beter dan Moebarak? In elk geval beter dan de ellende van de afgelopen dagen.

Wat gaat nu gebeuren? Groot feest nu, maar morgen. Gaat het leger dit land echt op de weg naar demokratie zetten? Of is de keizer dood, leve de keizer? Voor het moment, feest. Groot feest in Egypte.

Het scenario, hm, zei de gek bescheiden, was wat ik voorspelde. Het leger heeft Moebarak zichzelf voldoende voor gek laten zetten en het heeft lang genoeg gewacht om zelfs door de meutes die demokratie eisten, nu als verlosser te worden gezien. Uitkijken jongens. Farao is verdronken maar het leger van farao is nog springlevend.

4 opmerkingen:

Anke zei

feest in Egypte!!
of het volk het regiem heeft verslagen betwijfel ik ,het leger is er nog. Mubarak heeft hazepad genomen. hoe strak verder, hopelijk luisteren mensen naar hun hart feest ze en geniet er van
maar beware, het begint nu pas.
sterkte met je preek
Anke

Anoniem zei

De opstand van Egypte doet de wereld weer geloven in de kracht van het volk.

Anke zei

er is een mooi politiek spel gespeeld, niets is wat het lijkt.
Het leger is goed bezig, volgend poppetje zal er neergezet worden.

peTer zei

ik feliciteer het volk van Egypte uiteraard. of er al gesproken kan worden van echte vrijheid betwijfel ik ten zeerst, maar een belangrijke stap is zeker gezet!

groet,

peTer