donderdag 10 februari 2011

Morgenochtend preken in Maadi: The day after?

Vrijdagmorgen 11 februari preek ik in ons kerkje in Maadi. Wat een drama's maken we mee. En hoe gaan we daar als kerk en christenen mee om? Toen Israel op het punt stond, na tientallen jaren van ellende in de woestijn, het beloofde land binnen te gaan, hield Mozes zijn finale toespraak voor het volk. 'Kies het leven; de HERE is leven', hield hij ze voor. Dat doe ik morgen dus ook maar. HIER die preek.

4 opmerkingen:

peter zei

Ha Jos,

grappig, ik hoorde je vandaag op Radio 1 in de auto, terwijl je wat mocht vertellen over de situatie in Egypte. boeiend en spannend proces; veel sterkte daar!

peTer

gert zei

Hoi Peter,ook ik stapte bij m'n vrouw in de auto toen Jos om commentaar werd gevraagd over de situatie in Egypte.
Wat een gemiste kans trouwens van Jos!!
Toen hem werd gevraagd of hij nog de straat op ging had hij bv. kunnen zeggen dat hij een preek over het corrupte mensenhart aan het voorbereiden was.

Nu,tenminste dat vind ik,
"huilt hij teveel mee met de wolven in het bos",juist Jos z'n visie zoals hij in z'n preek uiteen zet moet/mag je niet verzwijgen.
Mooi moment ook om te onderstrepen dat de meeste islamsamenlevingen uiteindelijk "woestijnen voortbrengen",zoals Wilders al eerder uitsprak.
Alleen in een Joods/christelijke cultuur kan de woestijn gaan bloeien als een roos.

peTer zei

@gert,

een gemiste kans zegt u, maar ik weet niet of Jos het uberhaupt eens is met uw visie. u zou het hem kunnen vragen, misschien...

peTer

Anoniem zei

Niet zo voorbarig Gert. Je weet nog helemaal niet wat er komt. En laat dat maar zelf aan de Egyptenaren over. Net als destijds met de palesrijnen. Hamas heeft nooit een eerlijke kans gehad om te bewijzen dat ze wel in vrede met Israel willen leven. Maar wie geen vrede wilt, hebben de Palestine Papers wel duidelijk gemaakt en dat is helaas voor jou, Israel. Ik hoorde vanavond Bertus Hendriks op de radio. Hij was heel wat positiever. Hij kent dat land als zijn broekzak
En wie de ware joden zijn? Misschien wel de Palestijnen zelf Kijk hier
http://stanvanhoucke.blogspot.com/2011/01/arnold-heertje.html

Corrie