dinsdag 1 februari 2011

School vervelend bezig, composthoop begonnen

Ben vrij chagrijnig op de school van mijn dochter: New Cairo Britisch International School (NCBIS) waar ik een flinke hap geld aan heb betaald door de jaren. Ze hebben alle leerkrachten geevacureerd, de school gaat op zijn vroegst op 8 feb. waar open. Dat begrijp ik allemaal nog wel, maar geen van de docenten heeft huiswerk opgegeven.

De protestmars die gepland staat zal wel moeilijkheden tegenkomen. Gisteren zag je mensen platen staal in de grond hameren en lassen. Het leger heeft beloofd de demonstranten geen strobreed in de weg te staan.

De politie is in mijn wijk weer in kleine getale gesignaleerd. Oproerpolitie aan het type busjes te zien.

Een Egyptische buurman smeekte me vanmorgen om wat geld omdat hij zijn salaris niet heeft gekregen. Heb zelf ook niet veel in huis, maar kon hem toch moeilijk weigeren.

En dan, wie had het ooit kunnen denken? Ik ben ecologisch bezig. Omdat de vuilnis niet opgehaald werd ben ik maar een composthoop in tuin begonnen, ik scheid het plastic van het GFT. Ongehoord in Egypte, maar ik wist hoe het moest omdat het altijd zo moet van mijn vrouw als we in Nederland zijn. Vanmorgen hebben de Zebbaleen wel wat vuilnis opgehaald, het is betaaldag, dus ze moesten wel komen.

5 opmerkingen:

Alice Schreuder zei

Lieve familie Strengholt,
hier op Urk volgen we jullie blog met de grootste interesse. We bidden voor jullie en wensen jullie sterkte bij alles dat er komen gaat en hopen dat de zaak niet escaleert, dat jullie niet in gevaar komen.
Liefs van Alice en ook van mijn ouders..

IM zei

Lieve schatten,

Fijn om te lezen over het voortschrijdend ecologisch inzicht van mijn goede zwager. En sterkte daar voor de dag van vandaag.
We bidden!

Liefs,

IM

Jos M. Strengholt zei

Dank Inge-M, dank mw. Schreuder :)

Anoniem zei

Nood doet ... euhm, composteren (bidden deed je toch altijd al ;)).

Veel succes en sterkte met alles daar!

JP & Wendy zei

Een berichtje van ons om te laten weten dat, naast al die andere mensen, ook wij aan jullie denken en voor jullie bidden!
Lieve groeten ook aan Adriene en Justine!