zaterdag 2 april 2011

Verkrachters kunnen op doodstraf rekenen in Egypte

Vanaf heden hanteert Egypte zeer strenge straffen voor verkrachtingen, heeft de militaire junta bekend gemaakt. In geval van pogingen tot verkrachting van minderjarige meisjes is de straf al zeven jaar. De doodstraf kan worden gegeven in geval van verkrachting van minderjarige meisjes, vooral als de dader in een speciale relatie tot het slachtoffer staat, zoals een verzorger of een collega.

Ook op straat vrouwen naroepen gaat zwaar gestraft worden. Wie vrouwen op straat om sexuele handelingen vraagt kan minstens 3 maanden de cel in.

Deze strenge regels zijn het gevolg van een enorme toename van geweld tegen vrouwen op straat. Omdat de politie nog steeds niet erg zichtbaar is op straat worden vrouwen veel meer lastig gevallen door voorheen.

2 opmerkingen:

Suzanne zei

Een groep mannen riepen uit het niks "kuthoer" naar mij vorige week. Niemand keek op. En niemand zei iets. Ga dan maar naar huis en ermee dealen.Hier kan dat kennelijk.

Arie zei

Nu moet er alleen nog politie komen die ook echt wat gaat doen!
Zolang de politie in de meeste gevallen in geen velden of wegen te bekennen is en als ze er zijn helemaal niets doen, heeft deze uitspraak natuurlijk totaal geen zin.
Ik vraag me af of er echt wel iets gaat veranderen.