zondag 10 april 2011

Lucas Hartong (PVV): 'Alles wordt gesloopt'


Volgens Lucas Hartong (PVV) worden op Lampedusa huizen gesloopt, ja zelfs een kerk is door Tunesische vluchtelingen die daar worden opgevangen gesloopt. Een verhaal dat de mainline media zouden verzwijgen. 'Alles wordt gesloopt', aldus de Tweet van Hartong.

Nu leert enig speurwerk (1 minuut) dat er geen kerk is gesloopt. Wel was een aantal jongeren zo gefrustreerd en dom dat ze ramen en deuren uit een gebouw van Caritas sloopten en een paar matrassen voor dat gebouw verbrandden.

En huizen gesloopt? Ik zie alleen dat een aantal huizen waar Tunesiër zaten, vies en uitgewoond zijn. Vervelend voor de eigenaars – die er overigens vast een goede huur voor vingen. Ja wie weet zijn er een paar huizen gekraakt. Komt in de beste kringen voor.

Suggereren dat deze vluchtelingen ‘een kerk en huizen bewoners’ slopen nadat je eerst zegt dat 'alles wordt gesloopt' is gewoon onwaar. Maar de argeloze lezer zou het bijna geloven, en dan natuurlijk in koor met de PVV zingen dat die Tunesische lui Europa niet binnen mogen. Want al die moslims slopen kerken en huizen van christenen, ze doen niks anders.

Overigens, waarom zeggen dat het moslims zijn die Lampedusa vernielen? Doen ze dat allemaal in hun hoedanigheid van moslims?

4 opmerkingen:

Relea Design zei

Zijn het überhaupt moslims?

Dikkie zei

Tunisian refugees have set on fire a church at Lampedusa Island, Italy. No details of this incident have yet been revealed.

Dit stukje over fire church at Lampedusa Island heeft er alle schijn van dat het een vertaalfout? is geweest van iemand.
Ik heb even history op nagelezen.
Er is brand geweest bij een opvanghuis en een camper/caravan.en dat wordt ook in de Italiaanse media vermeld. Geen bewijzen van een kerk in brand ...ook geen vermeldingen bij de Italiaanse pers gevonden....en ook nergens bevestigd in (officiele) bronvermelding.
Een kanttekening om te vermelden is dat Italiaanse kranten zich vaak beperken tot feiten zonder diepgaand onderzoeksjournalistiek. Maar een brandende kerk als feit vermelden zou zeker zijn gebeurd.....als het had plaats gevonden.
Er heerst boosheid over gebrek aan sanitair, eten en onderdak.
Een priester heeft hulp aangeboden door zijn kerkdeuren te openen voor ze.
Waarschijnlijk heeft die info in zelfde bericht als de brandende camper iemand verward. Verkeerd vertaalprogamma...babel fish?? Verkeerde conclusies?
Zo makkelijk gaat een berichtje door de wereld en zo te zien allemaal van dezelfde `foute’ bron overgenomen. Slordig!

Jos, goed dat je het even onder onze aandacht bracht. ;-)

Misschien een vermelding waard voor degene die denken dat erboven de chelter een kruis te zien is...eh...dat is nu een echte elektriciteitspaal.;-) http://youtu.be/rbuH7tP9vpw

A caravan at the port was set on fire on Saturday during a demonstration by Tunisians fearing they would be repatriated. http://iturl.nl/snTnr http://iturl.nl/snjIX http://iturl.nl/snevs

gert zei

Hoi Jos,geef onze br.Lukas wat krediet hé.
Jij zat/zit er in de berichtgeving en beschouwingen toch ook wel eens finaal naast,tóch?

En al zou het een schapenkot zijn wat in de fik ging,het laat maar weer eens zien wat voor luitjes het zijn.
Jos,waarom ga jij niet eens met de Italiaanse bewoners praten en hen vragen hen om hun mening.

Enne,die vooral jonge sterke luitjes/gelukszoekers uit de moslim landen laten die als de wiede weerga terug gaan en hun eigen landjes democraties opbouwen ipv hier bij ons hun handjes op te gaan houden.

gert zei

Hoi Jos,je wekt de indruk in je schrijven dat Europa z'n grenzen maar wijd open moet zetten voor deze "arme opgejaagde lieden".
Het standpunt van de pvv is "niet nog meer islam naar oa.Holland".

Bekijk aub eens hoe een GEMATIGDE islam les er uit ziet op bv.een Duidse basis school.Vooral de argelozen op deze site en dat zijn er velen, moeten eens de moeite nemen.

You tube; class on islam in Germany