zaterdag 2 april 2011

Presidentscampagne in Egypte gaat van start

Het is duidelijk dat de presidentscampagne nu echt is begonnen. Hoewel nog geen datum bekend is gemaakt voor presidentsverkiezingen worden die rond november 2011 verwacht.

Amr Moessa, tien jaar minister van buitenlandse zaken van Egypte en nog langer secretaris-generaal van de Arabische Liga, is er in geslaagd de bedoeinen van Egypte alvast achter zich te krijgen. Dat kan natuurlijk alleen als hij aan de leiders van die bedoeienen allerlei beloften heeft gedaan. Waarom zouden ze zich anders nu al achter Amr Moessa plaatsen?

Die bedoeinen hielden gisteren een conferentie in Hurghada. 5000 vertegenwoordigers van de bedoeienenstammen waren daarbij aanwezig. Amr Moessa zelf was daar ook. Zijn dochter is intussen in Cairo op zoek naar een groot zenuwcentrum voor de campagne van haar vader.

Amr Moessa vertelde de bedoeienen dat hij gelooft dat ze een belangrijke rol in de politieke toekomst van Egypte zullen spelen. Hij noemde Egypte "de leider van de Arabische en de Islamitische wereld en het zal daarom niet worden vernederd".

Geen opmerkingen: