vrijdag 29 april 2011

Grote dag voor Moslimbroederschap Egypte

Vandaag stemt de Moslimbroederschap in Egypte over de vraag wie hun Partij voor Vrijheid en Recht (waarom moet ik toch steeds aan de Nederlandse PVV denken) leiden in de komende verkiezingsperiode. Ook zullen de statuten van die partij vandaag worden vastgesteld.

De partij heeft al 10.000 leden; om mee te kunnen doen met de verkiezingen zijn er 5.000 nodig. Veel nieuwe liberale partijen van de Tahrier- en Facebook lui hebben grote moeite om zoveel leden te registreren. De Broederschap laat met het ledental van zijn 'frontpartij' zien hoeveel voorsprong het op alle andere partijen heeft. Voor de Broederschap mogen de verkiezingen dus zo spoedig mogelijk worden gehouden.

In september gaat het gebeuren. Effectief hebben de (nieuwe) politieke partijen dus drie maanden, mei, juni en juli om zich op te richten, hun programs af te ronden, en campagne te voeren. In augustus, dat is ongeveer de Islamitische vastenmaand Ramadan, is het te heet en ligt bovendien het openbare leven grotendeels stil. Juist de Broederschap kan van die maand profiteren omdat mensen meer dan in andere maanden naar de moskeen gaan waar de Broederschap zijn machtbasis heeft.

Geen opmerkingen: