maandag 11 april 2011

Trek toeristen een poot uit

Zo'n 500 medewerkers in de toerisme-sector in Sharm el-Sheikh en Hurghada hebben gisteren in Cairo gedemonstreerd. AlMasry alYoum bericht hierover. Dat demonstreren is nu zo'n hobby in Egypte dat ook deze sector nodig aan het werk moest. De heren zijn boos dat ze moeten concurreren tegen niet-Egyptische werkers in de toerisme-industrie, en ze zijn ook niet blij dat buitenlandse organisaties vanuit Egypte tours naar Israel organiseren.

Welja, laten we nationalistisch doen, help het land nog verder naar de knoppen.

Volgens de demonstranten zouden buitenlandse bedrijven in toerisme 70 miljard van de inkomsten vangen, en Egyptische maar 15 miljard. Enorm overdreven getallen. Wel is waar dat inderdaad nogal wat geld uit Egypte wegvloeit. Dat is vooral een feit in de 5-sterren hotels, die voor hun catering veel van buiten Egypte moeten laten invoeren.

De echte vraag die deze demonstrerende heren zich moeten stellen is waarom er zoveel buitenlanders nodig blijken om het de toeristen naar de zin te maken. Trek me de bek niet open over het gedrag van Egyptenaren als het gaat om toeristen. De corruptie in velerlei opzicht zit ook nogal in dat segment van de samenleving, om het maar wat netjes te zeggen. Maar ja, wat doe je als je zoveel geld en blank vlees langs ziet komen.

Geen opmerkingen: