zaterdag 2 april 2011

Bedoeienen Egypte richten Arabische Partij op

Oeps… Amr Moessa iets te enthousiast?

Bedoeïenen hebben in Ismailia meegedeeld dat ze een nieuwe partij oprichten, genaamd de Arabische Partij. De Ihyawat stam was de gastheer voor een aantal stamhoofden. Die vertegenwoordigen een paar miljoen Egyptenaren. Stammen uit Marsa Matrouh verzetten zich tegen de aanwezigheid van Amr Moessa bij de bijeenkomst. Ze vinden dat hij als hoofd van de Arabische Liga de problemen in Libië heeft vergroot.

Het Egyptische persbureau MENA had eerder gemeld dat de stammen Amr Moessa’s gooi naar het presidentschap gaan steunen. Salama Al-Roqai'ey, voormalig lid van het parlement en hoofd van de Dawaghera stam uit de Sinai, ontkent dat nu.

Sommige stamhoofden in Helwan zoals Sheikh Nagy Abu-Muheissen, Bakr Abu-tmma', Ahmed Kamel El-Showeify en Muhamad Mahmoud Abu-ta'eyya, hebben verklaard dat ze niet willen dat bedoeïenen zich in het politieke leven begeven; ze willen juist dat de bedoeïenen hun onderlinge samenhang en structuur versterken; deelname aan het politieke leven van de staat holt de structuur van de stammen uit, is hun optiek. En daarmee uiteraard hun macht over die stammen.

Geen opmerkingen: