vrijdag 29 april 2011

Salafisten Egypte brutaler: vallen nu kathedraal aan

Op dit moment, vrijdagmiddag, proberen tienduizenden salafisten binnen te dringen op het terrein van de Koptisch-Orthodoxe kathedraal. De toegangshekken zijn dicht en leger en politie beschermen het terrein. Deze radikale moslims deinzen naar het lijkt nergens voor terug. Hier op dit filmpje zien je de lui door de stad trekken vanmiddag.

Ongeveer 15 koptische gezinnen hebben deze week via Koptische media zoals de satelietzender CTV gemeld dat hun dochters zijn gekidnapped. Salafisten hebben gedreigd christelijke meisjes te kidnappen om die dan te 'ruilen' voor de Koptische dames die moslima's zouden zijn geworden en die nu volgens deze salafisten door de kerken gevangen worden gehouden. Op spandoeken in het filmpje (foto) zie je het gezicht van Kamilia Shehata, zo'n vrouw die volgens deze Islamisten wordt vastgehouden door de kerk hoewel ze moslima zou zijn geworden. Onzin. De zaak is te belachelijk voor woorden, maar deze salafisten koppelen dwaasheid aan gewelddadigheid. Een explosief mengsel.

In de zuidelijke stad Qena, waar onder leiding van dit soort salafisten wekenlang is gedemonstreerd tegen de aanstelling van een Koptische gouverneur, hebben ze in elk geval gedeeltelijk 'gewonnen'. De gourverneur is voor drie maanden op non-actief gesteld. Maar dit maakt die salafisten enkel brutaler. Ze zeggen nu dat ze geen gouverneur willen in Qena, maar een amir, een prins. Daarmee doelen ze op de traditionele bestuursvorm van de islamitische staat in de begintijd van de Islam.

20 opmerkingen:

KCB zei

Waar gaat dit heen...?!

Jos M. Strengholt zei

hoe zal dat gaan?

Anoniem zei

Kortom, de Saoedische invloeg in Egypte neemt toe.

Rijk Daalder

Paul Miller zei

Het leken bedat wel gematigde moslims. Zag geen eens bommen en granaten.

ben kok zei

Dezelfde God in Bijbel en koran, volgens Jos Strengholt , PKN-nota, Bernard Reitsma, Cees Rentier e.a.
Omdat deze voorgangers met dit misleidende denken doorgaan, blijven velen in de waan, dat het toch allemaal moet kunnen, de islam accepteren als "gelijkwaardige religie".
Rouvoet is er ook zo een en zo gaat men door op geestelijk en politiek vlak ons te misleiden, waardoor moslims zich vrij voelen de in de koran gelegitimeerde haat naar niet-moslims te praktiseren.
UIteraar vallen ze een kathedraal aan en belagen ze christenen, dat hoort bij de ware islam.
Bedankt Jos, ook namens de slachtoffers.
Ben Kok (joods-chr. pastor)
www.tora-yeshua.nl

Paul Miller zei

@Ben Kok
U suggereert op weinig originele wijze een volstrekt onlogisch causaal verband tussen twee door u verondersteld onverkwikkelijke zaken dit in alle redelijkheid niets met elkaar te maken hebben.

Paul Miller zei

@Ben Kok
By the way, heeft u het boek van Jos al gekocht? Know your enemies. :-)
Liefde maakt blind, and so does hatred.

Allah en God kunnen never nooit twee verschillende goden zijn, want er bestaat maar één God. Daarover zijn joden, moslims en christenen het helemaal met elkaar. We moeten dus spreken over- en een onderscheid maken m.b.t. historisch gegroeide godsbeelden, menselijke percepties en Bijbelse noties, in beschrijvingen en theologie (met name NT). Dan zien we dat de 'diverse goden' (sorry, hoe moet ik het anders formuleren?) in de genoemde godsdiensten totaal verschillende eigenschappen hebben, c.q. worden toegedicht.
Als u over deze dingen spreekt, en hoe vaak hebben wij dat moeten aanhoren, dan vermoed ik daar altijd een semantische spraakverwarring in. Het eindeloos drammen en zwartmaken van betrouwbare broeders, alsmede het weinig verheffende psychologische steekspel door mogelijke gevoelens van frustratie a.g.v. wellicht gebrek aan erkenning, laat ik voor het gemak maar even buiten beschouwing. U schrijft liever dan u leest, zo heb ik de indruk, maar ik kan u adviseren om eens te duiken in het boek: Veelkeurig christendom (uitgave Meinema). Wellicht kan door nijvere studie uw intellectuele spanwijdte, zo niet van uw argumentatievermogen dan wel van uw religieuze tolererantiegrens, op adequate wijze worden bijgeschaafd en opgehoogd. Is iedereen weer gelukkig.
Tot slot, zoals ik op die andere roemruchte 'gristelijke' site vele malen heb gezegd, Allah bestaat gewoon niet, dus elke vergelijking is zinloos. Maar ja, die stellingname weerspreekt zo'n beetje alles wat ik hier daarover heb gezegd, dus ik zal mij nog eens verder bezinnen op dit onderwerp. :-)
En nu koffie.

Johan / Jominee zei

@BK

Even bot als immer. Waar moet een mens heen met zoveel eigen gelijk? Maar er is een gelukkig oplossing!

Ben Kok for Ayatollah!

Ben benieuwd hoe je er in zo'n jurk uitziet, vast leuker dan met je reguliere cape-je !

Anoniem zei

Allah is niet dezelfde als de God van de Bijbel. Allah was één van de ongeveer 360 stenen goden van de Ka'ba, voorgesteld door de zwarte steen. De profeet Mohammed vernietigde alle stenen afgoden maar durfde dat niet te doen met de zwarte steen. Hij transformeerde die tot zijn spreekbuis. Allah is Mohammeds alter-ego. Hij verzon zijn 'godsdienst' om macht, rijkdom en vrouwen te verkrijgen. Voor een uitgebreide reeks video's over de islam google 'I.Q. Al Rassooli'.

Anoniem zei

Voor onze grote vriend Ben Kok.
http://eindpunt.blogspot.com/2011/04/21e-eeuwse-pogrom-in-israel.html
Censuur in de Nederland nieuwsmedia treedt in werking bij negatieve berichten over joden en Israël, dus zeker wanneer joden kerken in brand steken. Zelfs de christelijke kranten (RefDag, Nederlands Dagblad, Trouw), die zich altijd vooraan in de rij verdringen wanneer het niet om joods "vandalisme" maar om "moslimgeweld" of alleen al een gevoel dreiging gaat, hielden bij onderstaande gebeurtenis de lippen stijf op elkaar. It never happened
Israeli settlers burn church in Jerusalem

A hundred year old church was burned Friday by right-wing Israeli settlers, who broke a number of windows of the church and hurled Molotov cocktails inside.

The damage to the church was substantial, with burn damage throughout the first floor of the building.

The church was built in Jerusalem in 1897, and housed the Palestinian Bible College until 1947, when parishioners were pushed out by Jewish armed gangs during the violence accompanying the creation of the state of Israel.

Christians make up 2% of the population of both Israel and the Palestinian Territories – the number used to be around 15%, but many Christians from the Holy Land have emigrated due to the harsh conditions of the Israeli occupation, and discrimination against them by the Israeli state.

This is not the first time that Israeli right-wingers have destroyed churches and church property – a number of Chrisitan churches were destroyed during the second initfada (uprising) that began in 2000, and many more were destroyed by Israeli forces during the 1948 and 67 wars.

In 2006, an Israeli couple tried to firebomb an ancient church in Nazareth, the city where Chrisitans believe that Jesus Christ lived 2000 years ago. An Israeli court which tried the case failed to convict the couple of any charges.

A leader in the church attacked on Friday, Zachariah al-Mashriqi, told reporters that the attack on the church was a clear attempt to provoke Palestinians to respond in anger. He urged Palestinian Christians to respond to the attack with virtue and patience.

Al-Mashriqi urged the Israeli government to act responsibly and condemn the attack, and work on investigating the attack to find out who was involved and actually file charges in the case. He asked the Israeli government to protect holy sites in the city of Jerusalem, as these sites come under increasing attack by Israeli settlers. (IMEMC
Corrie

Piet van Oostrum zei

@ben kok:

Rouvoet beschouwt echt niet de islam als "gelijkwaardige religie". Alleen in de ChristenUnie willen we godsdienstvrijheid voor iedereen, inclusief joden en moslims. Maar dit wil nog niet zeggen dat ze ook theologisch gelijkwaardig zijn.

Anoniem zei

Maar desondanks blijft Europa dergelijke landen financieel steunen en is dat uitschot wat daar nu loopt nog welkom in Europa, ook in Nederland om zich te laten onderhouden.

Wat een verrijking is de islam toch en wat een zegen de EU voor West Europa!

Wannes

Anoniem zei

@Corrie
Dat Joden in Israël kerken in brand steken valt natuurlijk niet goed te praten, maar is misschien wel te begrijpen vanuit historisch perspectief: Christenen hebben door de eeuwen heen zich niet altijd erg netjes gedragen jegens Joden om het maar vriendelijk te zeggen.
Verder is er een groot verschil met het mohammedaanse geloof. Mohammedanen zijn uit op wereldoverheersing. Dat is de opdracht in hoofdstuk 9 van Mohammeds Koran. Chronologisch gezien is soera 9 het laatste hoofdstuk, dus Mohammeds testament. In die door de mohammedanen nagestreefde wereld zijn de niet-moslims op z'n best tweede-rangs burgers.

Anoniem zei

Dus alles wat Israel doet, land inpikken, water inpikkek of vergiftigen, huizen vernietigen, olijfboomgaarden vernietigen, mensen onmenselijk behandelen bij de checkpoints, schieten met traangas op mensen die vreedzaam demonstreren tegen de bouw van de muur, Palestijnen i die in Israel wonen als derderangs burgers beschouwen en wat al nog meer, moet ik maar begrijpen vanuit historisch perspectief. Ik begrijp daar helemaal niets van. Ik dacht dat er in de Thora ook zoiets stond als " Wat gij niet wilt dat u geschiedt doet dat ook een ander niet". Dan heb ik meer met de schrijver van "De Holocaust is voorbij" Avraham Burg en rabbi Arik Asscherman
Corrie

Anoniem zei

@Corrie
Ik raad je aan eens wat geschiedenisboeken te lezen en je geen rad voor ogen te laten draaien door de islamitische propaganda. Arabieren in Israël hebben het beter en hebben meer rechten dan in de meeste Arabische landen. In de Arabische landen beschieten en bombarderen moslims hun eigen land- en geloofsgenoten. Israël is het enige beschaafde land in de regio.
Hoeveel Joden zijn er niet verdreven uit de landen waar zij woonden en hoeveel is hun niet afgepakt, hoe vaak zijn Joden niet het slachtoffer geweest van vervolging en slachtpartijen, zowel in Europa als in islamitische landen? Neem ook eens een kijkje op mijn blog, rotterdamtimes en lees over de behandeling van Joden in het verleden in de Arabische wereld. Niet alleen Joden, maar ook christenen hebben het zwaar te verduren gehad in de moslimwereld en dat is nog steeds zo. Islamitische landen zijn per definitie apartheidsstaten.
En over land inpikken gesproken, de Arabieren hebben sinds de 7e eeuw heel Noord-Afrika, het Midden Oosten en grote delen van Azië ingepikt en houden die gebieden al die tijd al bezet. Het conflict om Israël is een ideologisch/religieus conflict. Volgens de islamitische leer kan een land dat eenmaal islamitisch is geweest niet terugkeren tot de Dar Al Harb. Datzelfde geldt b.v. voor Spanje.
Een prachtig boek over de neergang van het christendom in de door de islam veroverde gebieden is "The Decline of Eastern Christianity under Islam" door Bat Ye'or, een boek dat voor de helft uit historische documenten bestaat.
Mohammedanen en hun linkse vriendjes hebben last van selectieve verontwaardiging, waarbij laatstgenoemden fungeren als nuttige idioten.
Ik raad ook aan "The Legacy of Jihad" onder redactie van Andrew G. Bostom. Ook zijn boek over de geschiedenis van het antisemitisme is ongetwijfeld nuttig om te lezen.

Anoniem zei

@derdedag
Ik heb anders voor jou ook wel een paar goede boeken.
"De etnische zuivering " van Ilan Pappe
"De andere kant van Israel" van Suzan Natha
"Drinken uit de zee van Gaza" van Amira Hass
"De Holocaust is over" van Avraham Burg
Neem eens een abonnement op "De Brug" van de Israelische vredes- en mensenrechten Organisaties.
Anja Meulenbelt heeft vandaag ( 1 Mei) goede antwoorden op de vraag wat nou waar is.
Dan weet je wie er zich een rad voor ogen laat draaien door de Israelpropaganda.
Corrie

Anoniem zei

Ik vergat nog een goed boek: "De oneindige oorlog" van Stan van Houcke. Hij had trouwens ook een hele goede weblog. Jammer dat hij gestopt is

Volg ook de weblog van Abu Pessoptimist. Hij dient Likoed goed van repliek als ze weer eens met zo'n hasbara verhaal aankomen
Corrie

Anoniem zei

@Corrie
Je hebt last van selectieve waarneming.

Paul Miller zei

Wie heeft we ooit een Arabisch symphonie orkest Beethoven horen spelen? Zomaar een vraag.
Als de hele wereld straks islamitisch is, zal er een levendige (ruil)handel ontstaan van goede muziek en tweedehands boeken. Maar voor hoe lang?
Misschien moesten we alvast maar een voorraadje Shakespeare gaan aanleggen op zoder, voor tijden in nood.

Jos M. Strengholt zei

mooie retoriek Paul :-) maar in moslimlanden beethoven horen spelen is geheel niet vreemd. of andere christelijke muziek.

wat denk je van de jaarlijkse opvoering van de Messiah in Cairo? Daar doen veel moslims aan mee.