zondag 3 april 2011

Het achterlijke christendom van Ds Terry Jones

Dove World Outreach Center predikant Terry Jones heeft een Koran verbrand en, je kon er op wachten, in Afghanistan en Pakistan worden vervolgens tientallen mensen vermoord en verwond.

Wat ben ik blij dat we in de westerse wereld de vrijheid hebben om welk boek dan ook te verbranden, inclusief de Koran. Je wilt mijn bijbel verbranden? Ga je gang. Wees mijn gast. Als je daarmee je boosheid een beetje kwijtraakt, vooral doen. Net als een Koran verbranden getuigt het verbranden van een Bijbel van intellectuele imbeciliteit, maar ga je gang.

We weten allemaal dat het grote verschil tussen een Koran of een Bijbel verbranden ligt in de reactie van de aanhangers van dat boek. Juridisch heb je het recht om een Koran of een Bijbel te verbranden, maar er is toch een moreel verschil. Die idioot Terry Jones wist dat zijn actie doden zou opleveren. Hoewel hij gelukkig het juridische recht heeft om de fik in dat boek te steken, is hij moreel gezien een schurk. Daar zal de Amerikaanse wetgeving hem niet voor straffen, maar wel de Hemelse Rechtbank.

En het meest eigenaardige: hoewel de daad van Jones moreel verwerpelijk is, heeft hij er oppervlakkig gezien mee aangetoond wat hij wilde: Dat de Islam een slechte religie is en de Koran een verwerpelijke boodschap bevat. Zelf zal hij de moordpartijen in Azie als duidelijk bewijs daarvan zien. 'Zie je wel?' We hebben in Nederland onze eigen partij van zulke 'denkers'. Wie de Islam haat zal al snel het bewijs van de slechtheid van die religie bevestigd zien als moslims iets kwalijks doen.

Maar dat er moslims zijn die verwerpelijk gedrag vertonen bewijst helemaal niets over hun religie of hun Koran. Daarvoor heb je andere, inhoudelijke, criteria nodig die met het hoofd en het hart te maken hebben. Wie een Koran verbrandt en weet wat de gevolgen zullen zijn, vertoond verbazend weinig van dat hoofd en hart dat nodig is voor een wijs oordeel en kan net zo makkelijk de gedachte doen opkomen dat het christelijk geloof wel erg achterlijk moet zijn.

30 opmerkingen:

Rosemarie. zei

da's wel erg. Dat mensen zulke dingen doen... het heeft iets van het Derde Reich... daar moesten ze toch ook boeken verbranden? Ik moet trouwens bekennen dat toen je Terry Jones noemde ik meteen dacht aan de Terry Jones van Monty Python. Ik ben zo simpel wel.

gert zei

Hoi Jos je lijkt wel een moslim zo furieus en overproportioneel reageer je.
Jammer dat je totaal niet vermeld waarom ds.Terry uiteindelijk tot z'n protestdaad kwam.

Hij verbrand,las ik, de koran omdat het boek al eeuwen onder meer`aanzet tot terreuractiviteiten,tot het vermoorden,verkrachten en martelen van mensen waar ook ter wereld.Het zet aan tot onderdrukking van anders gelovigen ,maar ook van vrouwen.
De koran is gewoon een verderfelijk instruktieboek wat oproept tot het vernietigen van alles wat niet islamitisch is.

Opvallend is maar weer dat bezitters van dit boek geregeld andermans bezit vernielden/vernielen en dat door het juist in de fik te steken.

Kijk de moslims hadden ook kunnen reageren door wat Bijbels af te fikken of wat vlaggen of nog eventueel een kerkje plat te branden,maar nee het moet met overproportioneel dodelijk geweld.
Over achterlijk gesproken.

ben Kok (joods-chr. pastor) zei

In Hand. 1:19,19 lezen we , dat het zeer positief is, dat mensen, die tot bekering komen, hun (kostbare) toverboeken verbranden.
Als duidelijk teken, dat ze afstand nemen van hun heidenom.
Als een ex-moslim zijn koran verbrandt, zou ik dat heel normaal en getuigend van zijn geloof door Yeshua in de Ene ware God van Abraham, Isaak en Jacob, onze Vader vinden.
Jones doet dan dan voor de vele ex-moslims , zou je kunnen zeggen.
Waarom zouden we ons laten chanteren door moslims, die voor hun afgod , de koranallah, moeten laten zien, dat die afgod "altijd groter" is en dus vermoorden ze mensen, die niets te maken hebben met de hele zaak.
Ik mag al niet schrijven en zeggen ,wat ik doe over de islam, ben sowieso des doods schuldig vanwege dat haatboek, de koran.
Ik zou braaf als dhimmi in een hoekje moet zitten.
Misschien kun je deze kant van de zaak ook es snappen, Jos?
Eigenlijk zouden we op een afgesproken dag allemaal een koran in de fik moeten steken, uit gezamenlijk protest tegen dit afschuwelijke afgodssysteem.
Net als Gideon, die in zijn dorp een afgodsbeeld om hakte, met gevaar voor eigen leven.Wij wensen niet gedomineerd te worden door de koranfagod, Jos.
Wil jij wel in zo'n wereld leven?
Moet kunnen, toch dezelfde God in Bijbel en koran, wat je altijd zegt.
Wat moet je nog meemaken, voor dat je de islam definitief bij het groot vuil zet, uit liefde voor moslims en alle mensen?
Als je al zelf geen koran verbrandt (doe ik ook niet, ik kan het prima met woorden af en artikelen en video's), wees dan tenminste duidelijk in je afwijzing van dit duivelse systeem.
Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)
www.tora-yeshua.nl

Paul Miller zei

Voila, onze Ben Kok gooit weer eens olie op het vuur. Ga jij de nabestaanden van de slachtoffers uitleggen dat de aktie van T. Jones nut had en gerechtvaardigd was? Natuurijk niet. Jij blijft hoog en droog op de Amersfoortse berg roepen dat iedereen zijn leven moet rsikeren, zoals jij.

Piet van Oostrum zei

Er is mijns inziens een groot verschil tussen mensen die duidelijk afstand nemen van hun verleden en de spullen die hen van God afhielden vernietigen aan de ene kant, en iemand die provocerend een boek dat anderen heilig vinden in de fik steekt aan de andere kant. Die dingen kun je niet aan elkaar gelijk stellen.

Ben Kok, je hebt gelijk dat we ons niet hoeven te laten chanteren, en ons niet als dhimmi's moeten gedragen. Maar aan de andere kant worden wij wel opgeroepen om met iedereen vrede te bewaren voorzover het van ons afhankelijk is. En ons wapen is tenslotte nog steeds het Woord dat scherper is dan een tweesnijdend zwaard.

Jouke-Thiemo Waleson zei

Piet van Oostrum: mijn oud-docent informatica? Leuk u hier te zien op de blog van mijn schoonvader!

Jeroen zei

Tsss, Ben toch...
Wat deed Paulus? Hij vocht geen afgoderij aan op die manier, maar bracht een boodschap van genade in Christus. Hij sprak over de onbekende God zonder de boeken te verbranden van alle andere goden. Overwin het kwade door het goede, dat is de manier hoe ook wij zouden moeten handelen. Haat zal nooit haat overwinnen.

Veritas84 zei

Ik zit met de vraag of je die koranverbranding dan zo publiek moet aankondigen, doe het dan stilletjes in je eigen huis.

Nee, alle gekheid op een stokje: uitlokking is slecht. Het moet verschrikkelijk zijn voor de nabestaanden.

Radicaal / fundamentalistisch zijn, ok, maar dan zonder geweld of dergelijke strapatsen.

Ik geloof in de liefde van Jezus, en ondanks dat die het tempelplein leegveegde, de handelaren eruit schopte, is een koranverbranding geen goed idee.

Komt nog bij dat de Koran voor de moslims gelijk staat aan Jezus voor ons. Voor hen is de Koran het boekgeworden Woord; voor ons Jezus het vleesgeworden Woord. Net zoals bijvoorbeeld de Sikhs geloven dat hun boek echt leeft en een middagdutje moet doen tussen het vele vertellen door.

Salve,

William

Veritas84 zei

Een toevoeging: voor ons is de Bijbel (het boek, de bladzijden, het papier) alleen maar papier, de letters vormen het Woord. Daarom kun je dat ook in zoveel mogelijk vormen gieten.

Immers, bestaat er al een Koran-app?


Mij deert het uiteraard als iemand een Bijbel gaat verbranden, al is het alleen omdat diegene er ook in had kunnen lezen en dat duidelijk niet gedaan heeft.

Leo zei

Na één keer 'joods-chr. pastor' achter je naam weten we het wel hoor..

Bart van der Bijl zei

toverboeken verbranden als bewijs van een andere keus gebeurde ten overstaan van de wereld waarbinnen dat gebeurde.Op dat moment loop je als actievoerder zelf het vanwege je radicale keus omdat je wilt laten zien aan de omstanders dat God je leven heeft veranderd. Je neemt de gevolgen op de koop toe.Nu dragen anderen de gevolgen.

gert zei

Hoi Paultje Miller,ik ken je toevallig persoonlijk,ik bedoel je bent zelf een held op sokken, je kunt veel op of aan te merken hebben op Ben z'n standpunten,maar zeker niet dat Ben zich hoog en droog zou verstoppen in Amersfoort!
Als er één is die zich mengt in het publiek debat en duidelijk z'n mening ventileert tav de verderfelijke islam is het Ben wel.

Paultje,ben je FFF vergeten wie er met een Israel vlag getooid een anti Israel demonstratie tegemoet trad?

Ga je mond spoelen Paultje en ga je schamen,Ben heeft meer moed in z'n pink dan jij in je hele lijf!!

gert zei

Ik ben trouwens wel benieuwd op grond van welke Bijbeltekst Jos denkt dat ds.Terry door Zijn Hemelse Vader/rechtbank gestraft zal worden?

Jos M. Strengholt zei

Gert, denk eens aan de tekst: hebt uw naaste lief als uzelf. Wat jij niet wilt dat een ander jou aandoet, moet jij ook een ander niet aandoen.

Ik heb geen enkele sympathie voor de Islam. Maar moet je dan mensen expres treiteren, terwijl je weet tot wat voor domme reacties dat kan leiden?

En lekker makkelijk hoor, om in Florida zulke dingen te doen. Laat die man de moed hebben in een land als Egypte zoiets te doen. Nou ja, nee, eigenlijk liever niet. Laat maar. De stupide daad zou tot veel daden en kerkverbrandingen leiden.

Bespaar me dus de grootspraak Gert. Wie in Zeeland of Amersfoort zijn dappere woorden spreekt, hoeft nooit voor conseqenties te vrezen. Beste stuurlui staan aan wal.

gert zei

Nou Jos,of wij op termijn in Nederland zonder gevaar onze mening kunnen blijven geven tav de verderfelijke islam valt nog maar te bezien.Ik kan bv.m'n davidster of Israel vlag in de grote steden in Nederland en Belgie al niet meer zichtbaar dragen/showen.

Ik geloof er trouwens geen biet van dat ds.Terry enkel en alleen om de islamaanhangers eens lekker te treiteren overgegaan is tot de verbranding van dit voute boek.

Voor hem was het een publieke aanklacht en daarna een veroordeling en vonnis tegen dit verwerpelijke instruktieboek waar zoveel lieden hun inspiratie uithalen om alles wat niet islam is kwaad aan te doen.

Wedden/gelukkig dat God ds.Terry z'n beweegredenen precies weet en op grond daarvan zal oordelen.

Piet van Oostrum zei

@Jouke:
Klopt, ik volg dit blog (en Twitter) al een tijdje.

Paul Miller zei

@gert
Je bent er wel ingestonken hoor. De naam van Ben bracht me weer een beetje in de modus van toen. :-)
Ben ik een held op sokken? Of een Chocolate Soldier, om het met C.T. Studd te zeggen? Misschien, wie zal het zeggen, maar jij kan dat in ieder geval niet beoordelen. Ik heb met Ben die discussie in het verleden gevoerd over inkomens(on)afhankelijkheid. Uncle Ben heeft zijn schaapjes in Amersfoort op het droge. En zijn rijke vrienden ook. Of hij op de berg zelve woont weet ik trouwens niet, maar dat doet voor het argument even niet ter zake. Maar meer nog, ik vind al helemaal niet dat jij zulks over de ruggen van de onschuldige nabestaanden moet roepen.
Je maakt er weer een persoonlijke zaak van. Maar die geef ik je, want toegegeven, mijn argument lokte dat enigszins uit. Maar overdrijven is ook een kunst hoor. Maar jij bent wat mij betreft ook niet echt een gesprekspartner in deze, want ook jij staat buiten het aktieve maatschappelijke leven. Makkelijk praten gert, en je kinderen zijn ook uit huis. Een beetje provocerend wapperen met een buitenlandse vlag als het je uitkomt, doet daar niets aan af.

gert zei

Kijk zo kan het ook,de suleymaniye moskee in Tilburg roept de gelovigen op om "rustig te blijven en geduld te tonen" nu Geert plannen heeft voor het maken van fitna2.

De methode Wilders werkt ten minste 1)de ware bedoelingen van de islam worden ontmaskert en 2)de islamaanhangers leren de broodnodige zelfbeheersing.


http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/576547/2011/04/03/Moskee-Tilburg-We-nemen-Wilders-niet-serieus.dhtml?sms_ss=nujij&at_xt=4d98ca6710515501%2C0

gert zei

Sorry ik ben weer eens wat te voorbarig geweest,bij een moskee in Utrecht is een cameraploeg met geweld door de moskee gangers verjaagd.Ze zijn behoorlijk getrapt.
Ze kwamen nav een artikeltje in de volkskrant dat de moskee geld vanuit Libie zou ontvangen wat vragen stellen.

Natuurlijk moet je net als de koran verbranden in Nederland óók niet met een camera naar een moskee gaan om daar relevante vragen te gaan stellen,hé Josje,Paultje,Piet,Jouke,Veritas,Jeroen en Leo?

http://www.telegraaf.nl/binnenland/9447644/__Cameraploeg_belaagd_bij_moskee__.html?p=2,1

Jos M. Strengholt zei

Net zoals jouw gemeente in Zeeland de cameraploeg van RTV Zeeland mag verjagen als die een smeuiig verhaal van jullie willen maken. Waren maar meer mensen in Nederland dapper genoeg om cameralui weg te jagen uit niet-openbare gebouwen. Journalisten denken maar dat ze alles mogen.

Ik zie trouwens niet wat dit met Koran-verbranden te maken heeft? En ik snap ook niet waarom een moskee geen geld uit Libie mag ontvangen. Is dat illegaal of zo?

gert zei

Jos,Jos wat een tendentieuse reaktie en dat van een oud journalist!

Geef nu eens ruiterlijk toe man dat de aanhangers van de zg."godsdienst van de vrede" zich veelal werelwijd onbeschaafd gedragen en totaal niet tegen enige vorm van kritiek kunnen.Verwerpelijk gedrag zegt volgens jou nooit wat over hun religie,hoe kun je het volhouden dat steeds maar weer te roepen.

En hoe durf je daarnaast te stellen dat wanneer er journalisten naar onze kerken of gemeente zouden komen om wat voor reden dan ook wij die letterlijk in elkaar zouden trappen en verjagen!
Je sprak nota-bene enkel malen bij ons,ik snap niet hoe je aan zo'n verwrongen beeld komt!

By the way Jos,vanochtend stompend op m'n racefiets kwam zomaar in m'n gedachte de Bijbeltekst,een uitspraak van Jezus; "wie z'n broeder een leeghoofd noemt zal vervallen aan het hellevuur".

Ik denk dat jij in de Hemelse rechtbank ook een en ander uit zal moeten leggen ter zijner tijd als je ds.Terry een idioot noemt.

Jos M. Strengholt zei

Gert, wat lees jij slecht. Ik zeg toch dat veel aanhangers van de Islam zich beroerd gedragen? Dat is precies waarom ik die Rev Terry een idioot vindt. Onnodig reacties uitlokken. Want het is nergens voor nodig om een Koran te verbranden.

Ik wil graag aan de Schepper uitleggen waarom Dr Terry een idioot is. Dat is hij omdat door zijn stomme actie doden zijn gevallen. Het zal jouw kind of kleinkind maar wezen.

gert zei

Het ouwe liedje alweer,eergisteren snapte ik er geen bal van en nu lees ik weer sleg.
Kijk Jos jij komt met een eenzijdig artikeltje over ene ds.Terry die volgens jou enkel en alleen om moslimpjes te pesten een koran verbrand.Je uit je in je artikel wederom als behoorlijk selectief verontwaardigd.
Ik reageer daarop door erop te wijzen dat de ds.de koran om een aantal zwaarwegende redenen ontmaskert,veroordeeld en ahw executeerd/verbrand.

Dan speelt vandaag het geweldadige optreden van moslims tegen journalisten in Utrecht en is alweer het zoveelste bewijs geleverd dat er wel degelijk een verband bestaat tussen het aanhangen van het islam geloof en agressie.
Maar Jos blijft de schuld voor de gevolgen leggen bij ds.Terry,bij Wilders en nu dan weer bij de nota-bene multicultie journalisten.

Anoniem zei

Hier zul je gertje niet over horen
http://eindpunt.blogspot.com/2011/04/moslimhaat-in-nederland-moskee-weer.html

Corrie

KCB zei

Ik ben het eigenlijk wel met Jos eens. Ik vraag me ook af welk nuttig doel gediend is met het in de fik steken van de koran (of van willekeurig wel ander boek trouwens). Ik kan er zo gauw geen bedenken, maar laat me graag inspireren. De nadelen zie ik wel: afgezien van de dodelijke gevolgen (die deels te voorzien waren) zorgt die pyromaan er ook voor dat de roeping van predikant en het christelijk geloof in diskrediet worden gebracht. Per saldo heeft Terry de wereld vermoedelijk een slechte dienst bewezen.

ben kok (joods-chr.pastor) zei

@Paul Miller, die schrijft:
"Ik heb met Ben die discussie in het verleden gevoerd over inkomens(on)afhankelijkheid. Uncle Ben heeft zijn schaapjes in Amersfoort op het droge. En zijn rijke vrienden ook. Of hij op de berg zelve woont weet ik trouwens niet, maar dat doet voor het argument even niet ter zake."

Ziek "Paul", nog steeds gefrustreerd over je inkomen?
En dan ga je , terwijl je niets van mijn zeer bescheiden situatie weet, me voor stellen als welgesteld" ?
Hoe laag moet je zinken, om zo je totaal onterechte jalouzie op een ander uit te kramen op een website.

En naar anderen: "de vrede bewaren?" Uiteraard altijd goed.
Elia op Karmel, Gideon met afgodsbeeld, Yeshua in Matth 23.
Het houdt ergens op en juist uit liefde ook voor moslims ontmasker ik het afgodssysteem, de islam.
Zachte heelmeesters maken in dit traject stinkende wonden, zoals ds. Jaap Hansum, prof Bernard Reitsma, Jos Strengholt en ds Marten de Vries, met hun onzin van "dezelfde God in Bijbel en koran"
Shalom,
Ben
ps: bedankt Gert!

Paul Miller zei

Mea Culpa Ben. Misschien zie ik je te veel als Icoon en te weinig als Persoon. Sorry als ik je beledigd heb.
Ik ben een beetje lui as ik een argument moet herhalen of uitleggen. De moed zinkt me dan in de schoenen. Het gaat me natuurlijk niet om de hoogte van iemands inkomen en de groote van iemands bezit, maar het risico dat je loopt, zolang je niet financieel onafhankeijk bent. Ik vind dat zo'n wezenlijk onderdeel van de discussie, maar heb tegelijkertijd niet de behoefte om het uit te spellen. To near to the bone. En trouwens, met die berg in Amersfoort is toch niets mis mee? :-)
Ken je het verhaal van onze glazenwasser Ben? Komt tie aan de deur, dan is er stront aan de knikker. Heeft z'n geld weer eens niet gehad. Z'n openingszin is altijd poeslief en aardig. Maar o wee als je niet op je tenen loopt. Bij één verkeert woord schiet hij uit z'n slof. De woede slaat toe. Maar voor de rest is hij een aardige kerel hoor.
En die Terry Jones is een enge man. Hij moet z'n vieze bakkebaarden nodig eens afscheren. Welaan ben, ik zal proberen wat aardiger tegen je te doen, ook al snap jij niet dat al die zendelingen en evangelisten op eieren moeten lopen en jij niet. Jij kunt vrijelijk schreeuwen vanaf je berg. Zij moeten dagelijks met die lui optrekken en relaties aanknopen. Zou dat geen verschi uitmaken?
En hier was ik nog aardig over Terry Jones. Je moest mijn Tweets eens lezen. met Jos ben ik het dan ook niet eens. Ik vind dat Koranverbrandingen bij wet verboden moesten worden en Twerry Jones levenslang in zo'n enge Amerikaanse gevangenis.
En ja, ik ben gefrustreerd over mijn inkomen, maar dat heeft hier NIETS mee te maken. Ik werk eraan.

gert zei

Hoi Jos(en andere),neem aub fff de moeite om de mening van Afshin Ellian over de koran berechting te lezen.
Erg evenwichtig!

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/293677/Koran-verbranden-mag-mensen-onthoofden-niet.htm

daniella van den akker zei

ik zag gisteren een deel van een lezing van Lesley Hazleton reading the Koran, te vinden op you tube voor wie iets anders wil horen dan lelijke dingen over dit boek.Wel even goed zoeken want anderen publiceren ook onder haar naam.hartelijke groet, Daniella, Cairo

ben Kok (joods-chr. pastor) zei

http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/04/manifesto-of-evil-totalitarian.html

Echt een video voor koranliefhebbers, kijken!
Shalom,
Ben Kok (joods-chr.pastor)