vrijdag 15 april 2011

TV-zender Moslimbroederschap ivm verkiezingen

Binnen twee weken zal de moslimbroederschap met een TVkanaal beginnen, heeft Sobhi Saleh (foto) laten weten. De naam is al bekend, dat wordt Egypt25 - naar 25 januari uiteraard, toen de opstanden tegen het regime hier begonnen. Waar diezelfde Broederschap op 25 januari overigens nog niet aan meedeed, maar een kniesoor die het daarover heeft.

Dit kanaal is bedoeld om de Partij voor Vrijheid en Recht, de frontpartij van de Broederschap, een gezicht te geven. Met het oog op de parlementsverkiezingen van september geeft dit deze partij een enorme voorsprong op alle andere partijen. Geen van die anderen heeft (tot nu toe) een TVkanaal.

Nu de Broederschap zich zo in de media gaat profileren zou het me niet verbazen als Nagieb Sawieris, de steenrijke liberale eigenaar van het TVkanaal OTV, diens kanaal ook volop gaat inzetten voor de politieke strijd. Of hij start een nieuw kanaal. Daarmee zal hij dan de niet-religieuze oppositie in Egypte steunen, en vooral de partij die hij zelf heeft opgericht, Vrije Egyptenaren. Zelf is hij niet verkiesbaar, ook niet als president.

Ongeveer 60% van de Egyptenaren heeft een schotel op het dak om de satellietzenders op TV te krijgen. De meeste zenders zijn gratis.

Geen opmerkingen: