dinsdag 5 april 2011

"Egypte kan verdrinken in een zee van bloed."

"Kan het leger alstublieft de noodtoestand gebruiken om de salafisten aan te pakken?" Dat is de vraag van een aantal politieke partijen aan de leider van de militaire junta, Mohammed Tantawi. Ze zijn bang voor de groeiende politieke rol van die islamitische groepen die ze "extremistisch" noemen een een "bedreiging" voor de sociale vrede. "Egypte kan verdrinken in een zee van bloed."
Moestafa al-Tawiel, voorzitter van de Wafd Partij, riep gisteren de Hoge Raad van de Strijdkrachten op om de criminele activiteiten van zulke groepen in de kiem te smoren.

Vice-voorzitter Mohammed Aboe el-Ela van de Nasseristen deed een soortgelijke oproep. "Die salafisten laten hun macht zien im hun visie aan anderen op te leggen".

De afgelopen dagen hebben salafisten tientallen moskeeen van Soefi's gemold, of in elk geval de graven van soefi-heiligen in die moskeeen. Verder gonst het in Egypte van dreigementen en geruchten over salafisten. Ze zouden Koptische meisjes willen ontvoeren; ze dreigen wie zich niet netjes kleed (in hun optiek) te straffen; ze knippen op straat haren van Koptische meisjes af, etc etc.

6 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos,ik las in de Jer.post dat de moslimbr.schap achter deze vernielingen zitten,ze willen ook al zedelijksheids agenten in gaan zetten in de straten van Egypte om te kijken of je je okselharen niet weggeschoren hebt.

http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?R=R3&id=215050


Wist je trouwens dat El Baradei ook een kanshebber voor de macht volledig achter hamas staat? Een nieuwe inval van Israel in gaza betekend oorlog met Egypte.
Dus die zee van bloed kan er zo maar zijn.


Jos,ik vraag het nog maar weer eens,ben je nog steeds blij dat Moebarak weg is?
Nou ja je okselharen verplicht laten staan is ook geen ramp maar straks in zo'n lange jurk over straat en je vrouw en dochters zwaar in de sluier is nie leuk.Toch?

Jos M. Strengholt zei

Dan las je dat fout Gert. De broederschap zit NIET achter die vernielingen; terecht zegt de JP dat het om salafisten ging.

Hoe zou Elbaradei niet achter Hamas kunnen staan? De door Gaza gekozen partij? En een nieuwe inval van Israel in Gaza zal geen oorlog met Israel betekenen. Want 1. Elbaradei wordt niet gekozen en 2. Elbaradei gebruikt ferme taal die hij niet zal uitvoeren.

ElBaradei staat trouwens niet 'volledig' achter Hamas zoals je zegt. Hij is het met hun islamitische standpunten helemaal niet eens. Wel met hun recht op verzet tegen Israel dat nog steeds de Westbank bezet.

En je opmerking over okselharen en mijn vrouw en dochters 'zwaar gesluierd' is zwaar onzin. Bless you.

Likoed Nederland zei

Het lijkt er toch sterk op dat de Arabische lente in een Arabische winter aan het veranderen is.

Jos M. Strengholt zei

Beste LikoedNederland.... Ik was vanaf de val van Moebarak direct zeer sceptisch. Ik heb het niet als Arabische lente gezien, maar eerder als herfst. Het gaat de kant van Iran op met Egypte. Meer democratie is niet voor iedereen prettig.

gert zei

Maar Jos is nog steeds blij,dat Moebarak weg is,dat was in ieder geval onlangs nog het antwoord dat hij aan mij gaf,tóch Jos?
Gisteren gaf hij geen antwoord op mijn hernieuwde vraag.

Jos M. Strengholt zei

Gert, ik gaf daarop voorheen ook al een helder antwoord. Waarom moet ik dat herhalen?