woensdag 23 maart 2011

Staken en demonstreren nu een misdaad in Egypte

Het is zover. De Egyptische staat is het zat. Er mag niet meer worden gedemonstreerd of gestaakt vanaf heden. Harde actie dus van de overheid. Tahrir exit.

De Egyptische regering heeft zojuist bekend gemaakt dat het vanaf heden een misdaad is om te demonsteren of te staken. Een ieder die zoiets organiseert kan rekenen op gevangenisstraf en/of een boete van 500.000 pond (ongeveer 60.000 euro). De wet geldt voor iedereen die tot stakingen of demonstraties oproept en voor de deelnemers, als het gaat om een demonstratie of staking die het werk van wat voor publieke of private instelling dan ook, hindert of vertraagt.

Dat is dus bijna elke staking of demonstratie, of het moet op het strand aan de Rode Zee gebeuren. Hoewel het ook dan wel eens het werk van de badmeester kan hinderen en dan kan je dus de cel in en/of 60.000 euro betalen.

3 opmerkingen:

Paul Miller zei

Tja, dat begrijp ik wel. Nu de Kopten ook de smaak te pakken krijgen is het hek pas echt van de dam. Het dreigt de spuigaten uit te lopen. Adequaat handelen van de overheid is gewenst.

Jos M. Strengholt zei

je politieke inzichten zijn zeer subliem broeder.

Anoniem zei

Dat klinkt als van de regen in de drup. Als je niet vrij bent maakt het niet veel uit wie het is die beperkingnen oplegt.