maandag 21 maart 2011

Egyptische leger test maagdelijkheid van arrestanten

De 'vrienden van het Egyptische volk', ik bedoel natuurlijk de Strijdkrachten, zijn opnieuw in opspraak. 17 Egyptische mensenrechten- organisaties hebben vandaag gevraagd om een onderzoek door het ministerie van volksgezondheid in verband met een aantal gevallen van wangedrag door medische staf van het Egyptische leger.

De artsen van het leger zouden een aantal arrestanten – opgepakt door the leger op het Tahrirplein op 9 maart, fysiek en psychologisch hebben mishandeld. Een aantal vrouwen onder de arrestanten zegt dat de artsen in witte jassen bijvoorbeeld hun maagdelijkheid hebben getest. Een officier vergezeld van een vrouwelijke bewaker was aanwezig bij de testen. Vrouwen werden gedwongen zich totaal uit te kleden, met de deur open. Een arts gaf de vrouwen een injectie waarvan ze rustig zouden worden. Die vrouwen kregen daarna last van buikklachten en moesten braken.

Volgens de mensenrechtenorganisaties moeten deze artsen van het leger worden gestraft vanwege hun overtreding van de regels van de medische ethiek.

3 opmerkingen:

Inge zei

Je hebt het over het Egyptische leger, niet over het leger van Iran?

Jos M. Strengholt zei

over een aantal artsen van het Egyptische leger.

gert zei

Jongens niet zeuren nou,de tiran Moebarak is weg,daar ging het toch om.Libie en Jemen zijn de volgende landen die "bevrijd" moeten worden.
Dream on.

Wilders heeft weer gelijk de islam kan alleen maar "woestijnen" voortbrengen.