zaterdag 12 maart 2011

Het Egyptische leger kan niet worden vertrouwd

Het Egyptische leger (je weet wel, de machthebbers in Egypte, voorzetting van het oude regime ect) gaat vrolijk door met het martelen van de oppositie. Als je daar een fraai voorbeeld van wilt zien, kijk dan hier. Het Arabisch is misschien niet je taal, de plaatjes spreken voor zich.

Heel zorgwekkend is ook dat het leger op grond van het militaire strafrecht bosjes lui voor 5 of soms wel 15 jaar naar de gevangenis stuurt. De processen duren vaak maar twee minuten. Het zou daarbij gaan om 'tuig', mensen die roven, plunderen etc. Maar wie bewijst dat? Wie werkt het leger op dit moment snel de gevangenis is? Er is geen controle. Tegen deze processen is geen hoger beroep mogelijk. Zelfs 'tuig' heeft recht op een eerlijke rechtspraak, maar wie zegt dat het niet om lui gaat die politiek hinderlijk zijn voor het regime?
Hier meer over dit thema.
En hier.

En de Arabischtalige media in Egypte zwijgen in alle talen over dit gedrag van het leger. Over je vrienden niks dan goeds. Op dit moment is niemand te vertrouwen in Egypte.

2 opmerkingen:

Harold zei

ik weet, je wilt je gemeente niet achterlaten, maar heb je soms niet de behoefte om definitief de deur in Egypte achter je dicht te doen en definitief naar NL terug te gaan? Ik heb erg met de chr. gelovigen in Egypte te doen! Heel veel kracht van onze Heiland toegewenst!

Jos M. Strengholt zei

Ik heb helemaal geen zin om hier de deur dicht te doen! We leven in interessante tijden en hier is zoveel zinvols te doen.