dinsdag 8 maart 2011

Staatsveiligheid in Egypte duikt onder

De Egyptische staatsveiligheidsdienst heeft zijn harde schijven naar geheime locaties in Egypte gebracht, hebben medewerkers van die dienst gisteren gezegd. Ze hebben de papieren files over hun buitenlandse activiteiten geprobeerd te vernietigen. Daarin staat vast te veel over hoe met Israel en de VS is samengewerkt. Bijvoorbeeld dat de VS extremistische gevangenen uit Afghanistan en elders naar Egypte overbracht om de heren van de veiligheidsdienst hun creatieve manieren van ondervraging toe te laten passen die in de VS taboe zijn.

Het leger heeft 67 leden van de veiligheidsdienst en de politie gearresteerd omdat die bezig waren met het vernietigen van deze files. Die zijn immers eigendom van de staat.

Hier een foto van een deel van de papieren files in het hoofdkwartier van de veiligheidsdienst in Nasr City in Cairo. Foto is gemaakt nadat demonstranten binnendrongen in het gebouw om de vernietiging van documenten te voorkomen. Ze willen uit de documenten de misdaden van de heren van de geheime dienst bewijzen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Moeten we aannemen dat ze bij het leger in veilige handen zijn?