dinsdag 15 maart 2011

In wezen eigen schuld van christenen in Egypte

Stupide opmerking van een leuke presentatrice bij AlJazeera bij een item over geweld door moslims tegen christenen:
More incidents are expected simply because Christians have grievances they want addressed.

Wat zeggen we hier? Christenen hebben klachten en dat leidt tot incidenten? Mag die gedachte volgende keer iets beter uitgepakt? Omdat christenen In Egypte om hun rechten vragen moeten we meer geweld tegen christenen verwachten. Zodra christenen in Egypte hun hoofd boven het maaiveld uitsteken lopen ze kans dat ze een kopje kleiner worden gemaakt.

Is het dan niet onrechtvaardig om de incidenten alleen te verbinden met klachten van christenen? Zeg gewoon wat je bedoelt, dame. Er zijn in Egypte nogal wat moslims die vinden dat christenen zelfs niet eens in het openbaar mogen zeggen dat ze zich slecht behandeld voelen. Dat is allemaal gelogen! En zodra die Kopten het zeggen, moeten ze eh eh... slecht behandeld worden.

3 opmerkingen:

Jouke-Thiemo Waleson zei

Ik heb het natuurlijk niet gezien, maar toont ze niet gewoon een correlatie aan? 1) Christenen hebben het moeilijker. 2) Na val Moebarak zullen meer christenen dat ook daadwerkelijk uitspreken 3) Als meer christenen het uitspreken, zullen sommige moslims daar agressief op reageren.

Jos M. Strengholt zei

Ja zo bedoelt ze het vast. Maar ze zegt niets anders dan deze ene zin als uitsmijter na een programma over moslims die christenen aanvielen.

Voor wie de situatie in Egypte kent is zo'n uitspraak te begrijpen - voor de argeloze buitenstaander zegt ze gewoon dat er wel meer problemen zullen komen omdat de Kopten iets eisen. Wie zorgt dus voor de problemen? Die Kopten.

Likoed Nederland zei

Goh, dat lijkt wel net zo als moslims en Joden!