dinsdag 8 maart 2011

Het nieuwe Egypte: niet voor vrouwen, niet voor Kopten

Vrouwen die vanmiddag op Tahrir demonstreerden voor hun rechten werden weggehoond, uitgelachen, en verteld dat ze in de huis horen. Lange leve de liberale oppositie. Mannen riepen in spreekkoren barra! eruit! Dat wil zeggen, verlaat Tahrier. Ze werden geslagen, geduwd, velen moesten weghollen. Via Twitter was deze farce goed te volgen.

Dit zou de 'mars van miljoen vrouwen' zijn. Ze werden achternagezeten door de edele zonen van het volk die zorgden dat Moebarak verdween. Wat voor verandering zouden die kerels willen? Dezelfde verandering die de heren wensen die kerken in brand zetten en Kopten verdrukken? Een democratische regering van dit soort heren is geen vooruitgang vrees.

Tegelijk demonstreerden op Tahrir ook tientallen radicale moslims tegen de Kerk die volgens hun een bekeerling tot de Islam, Kamilia Shahata, gevangen zou houden. Pure bullshit, excuse le mot, maar zo gaat dat in Egypte. De meerderheid in dit land heeft er geen moeite mee het slechtste te geloven van de Kopten. Omgekeerd is trouwens ook waar, maar Moslims zijn daar zelden het arme slachtoffer van. Kopten vermoorden geen moslims en zetten geen moskeeen in de hens. Is het vreemd dat ik veel teneergedrukte christenen tegenkom in de Great Mango? Vandaag nog zei Fadi tegen me: mafiesj faida, het is hopeloos. Een veelgehoord refrein dezer dagen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Jos,
Hartelijk bedankt voor het plaatsen van dit bericht.
Het is goed om beide zijden van de 'revolutie' onder ogen te zien.
Broedergroet,

Jan Verheul zei

Vrouwen die zich beginnen te bemoeien met 'mannenzaken'zijn altijd door een groot deel van de mannen uitgejouwd.

Beetje zoals Schopenhouer uitlegde: eerst wordt het geridiculiseerd, dan ontkend, en daarna zegt men: ik was altijd al voor gelijke rechten van de vrouw.

Zo gingen die dingen bij ons destijds, en in Egypte zal het ook zo gaan.

Voor meer informatie: www.xevolutie.blogspot.com

Anoniem zei

hoe triest dat het die kan op gaat.

Corrie

gert zei

Hoi Jos,jammer dat je nu pas dit nieuws,wat natuurlijk te verwachten was laat horen.
Onze linkse staatsomroep zal jou hierover hoogstwrsch. niet gaan bellen.Dit nieuws is niet interessant,hiermee speel je Wilders alleen maar in de kaart.

Je staat natuurlijk jammer genoeg hier alom bekent als Egypte kenner,ipv als islamkenner.

Jos M. Strengholt zei

Ha Gert - je bedoelt dat ik dit nieuwe moest berichten VOOR het gebeurde?

En voor je info, ik ben zo op BNR en Radio1 over de problemen van de Kopten.