woensdag 9 maart 2011

13 doden bij gevechten vannacht. Hoeveel Kopten en Moslims?

Gisteravond werd een groep demonstrerende Kopten uit een dorpje op de Moekattamberg aangevallen door moslims uit Sajjidda Aisja, een wijk daar dichtbij. De Kopten, merendeels vuilophalers, demonstreerden uit sympathie met Kopten in het dorpje Sool ten zuiden van Cairo wier kerkje totaal was vernield door de moslims uit dat dorp.

De demonstratie van de vuilophalers leidde in de nacht van 8 op 9 tot een veldslag met moslims die meenden dat de Kopten niet te assertief moesten worden. Het leger stond erbij en deed niets. Er vielen 13 doden en 145 gewonden door geweerschoten, molotov cocktails en rondvliegende stenen.

Onder de 13 doden waren 12 Kopten. De moslim die stierf was Ali Mohammed Hassan, die in het dorp van de vuilophalers woonde. Toen moslims hem vroegen of in zijn gebouw Kopten woonden, ontkende hij dat om ze te beschermen. Toen werd ontdekt dat hij loog om de Kopten in zijn gebouw te beschermen, werd hij gedood door het gespuis uit Sajjidda Aisja.

3 opmerkingen:

ben kok (joods-chr.pastor) zei

Dat is beter werk Jos: betrouwbare cijfers, althans daar ga ik van uit.
De NWO media zeggen slechts "13 doden" in strijd tussen moslims en christenen.
Of 6 gedode moslims en 5 christenen, las ik ook.
De nabijheid van onze Vader toegewenst daar!
Daar heb je meer aan als aan de koranAllah.
Shalom,
Ben Kok (joods-chr pastor)
www.tora-yeshua.nl

Jos M. Strengholt zei

Ha Ben! Ja dankje. Het is ook niet zo makkelijk om de feiten boven tafel; te krijgen, maar de priester van die lui die gedood zijn heeft hun namen bekend gemaakt. Daaraan zie je goed hun religie.

gert zei

Daar word ik nou eg blij van, Ben en Jos "in conversation with eachother" heeft de revolte in Egypte toch nog wat goeds gebracht.