woensdag 23 maart 2011

Radicale sjeik presidentskandidaat Egypte

Een groep internetgebruikers in Egypte heeft een Facebook-pagina gemaakt waarin ze de Salafistische imam Mohammed Hassan steunen voor het presidentschap van Egypte. “Ik wil de opdrachten van Allah; ik wil sjeik Mohammed Hassan als president van Egypte”, zegt de pagina die in een paar dagen 18.000 ‘likes’ heeft gekregen – steunbetuigingen.

Mohammed Hassan heeft al vier jaar een eigen TV programma op satelliettelevisie. Als Salafist is hij van mening dat alle wetten van Egypte gebaseerd moeten zijn op de Islamitische sjaria.

Of Hassan zelf achter de campagne om het presidentschap zit is niet duidelijk; me dunkt wel dat hij op deze manier test of er genoeg steun voor hem zou zijn om mee te doen. Als media persoonlijkheid en islamitisch leider zou hij veel aan geloofswaardigheid inboeten als hij bij verkiezingen een verpletterende nederlaag zou lijden. Ik geef hem niet veel kans, want in Egypte bestaat veel cynisme over de mannen met de baarden die een paar tandjes 'linkser' zijn dan de Moslim Broederschap.

Hassan voerde campagne om Egypte op 19 maart te doen instemmen met de tijdelijke grondwet die door een commissie van experts in opdracht van het leger is gevoerd. Die grondwet noemt de Islam als religie van de staat en de sjaria als voornaamste bron van de wetgeving en werd door 77% van de kiezers goedgekeurd.

2 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos,als deze baardman de leiding over Egypte krijgt, dan kom je zeker toch wel als de wiedeweerga terug naar Olland?

Wees eens eerlijk Jos,verlang je niet stiekum al terug naar de tijd Moebarak?

Ik snap trouwens nie da Monique Samuels geen gooi naar de macht doet in Egypte.Haar nieuwste foto's(zie website)zien er wel fff beter uit dan van de baard sjeik.

http://www.moniquesamuel.nl/blog/

Jos M. Strengholt zei

Ha Gert - welnee ik kom niet vrijwillig naar Nederland. Teveel werk hier.

Nou naar Moebarak verlang ik niet terug. De schurk en zijn maten verdienen wat hun is overkomen.

Monique maakt geen schijn van kans. Ze is half Nederlands. Die mag dus niet meedoen met verkiezingen. En ze is met een Hollander getrouwd. Ook al verboden voor presidentskandaat.

Dan is ze vrouw. Ook niet. En bovendien, zo'n jonkie willen de mannen hier niet aan de leiding. Vinden ze te onervaren. Je moet hier 60 zijn voor je een beetje serieus wordt genomen geloof ik.