donderdag 3 maart 2011

Familie Moebarak heeft advocaat ingehuurd

De afgezette Egyptische president Hosni Moebarak en diens familie hebben een advocaat ingehuurd om ze voor het gerechtshof te verdedigen tegen aanklachten die met corruptie te maken hebben, heeft de woordvoerder van de Procureur Generaal Adel as-Saied vandaag bekend gemaakt.
Woensdag heeft een medewerker van het notariskantoor van de Zuidelijke Sinai de woning van de familie Moebarak in Sjarm ash-Sjeikh bezocht. De familie Moebarak tekende papieren om de advocaat te machtigen voor hen op treden.

Alle banken in Egypte is gevraagd alle informatie over de bezittingen van Moebarak en zijn vrouw en twee zonen te onthullen, vanwege een onderzoek naar de legitimiteit van dat bezit. Al hun goederen zijn bevroren en ze mogen het land niet uit. Ook buiten Egypte wil de strafvervolger alle bezittingen van de Moebarak familie laten bevriezen.

Veel bedrijven op de Egyptische beurs hebben banden met de familie Moebarak. Voor de beurs is dat een belangrijke reden waarom het al wekenlang de handel niet durft te heropenen. De vrees voor extreme koersval is groot, omdat het land daardoor nog meer ontwricht raakt.

Geen opmerkingen: