zaterdag 29 januari 2011

Totale instorting van het land dreigt, hoop rust op leger

De situatie is echt gevaarlijk, het gaat de kant op van een massale chaos en instorting van het land. De enige hoop op verbetering is het leger. Hier in de buurt zijn de hele dag schoten te horen, niet heel heftig alsof er een veldslag is, maar het gaat wel continue door.

Onder de bevolking leeft het idee dat de plunderaars voor een groot deel de corrupte politiemensen zijn die nu zonder uniform pakken wat ze kunnen pakken. Of dat waar is weet ik niet, maar er zitten zonder twijfel wel politieagenten tussen de plunderaars.

Het Moslim Broederschap, waar men op de Amerikaanse t.v. nogal bang voor, heeft volgens mij geen kans om de macht te grijpen, daar hebben ze de middelen niet toe. Dit komt o.a. door jarenlange onderdrukking door het regime van Moebarak.

Mohammed Elbaradei lijkt langzamerhand op te staan als de oppositieleider. Hij meldde net ook het risico van de instorting van het land en daar heeft hij volkomen gelijk in.

Wellicht ten overvloede: dankzij de burgerwachten maak ik me geen zorgen over onszelf.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Hallo Jos,

Fijn dat je middels een U-bocht constructie nog van je kan laten horen. We blijven jullie volgen.

De burgerwacht is een zegen. Hopenlijk komt het snel tot een oplossing die de rust terugbrengt.

Groet van ons allemaal,
Winfred.

Inge-Mirjam zei

Lieve zus, Stienie en zwager,

We leven met jullie mee, hoe beperkt dat ook maar voelt zo ver bij jullie vandaan. Doe ajb voorzichtig. Er staan bedden voor jullie klaar mocht je plotseling toch weg moeten daar. Liefs,

IM

gert zei

Nou ik hoor net dat de Egyptische grenspolitie de gaza grens niet langer meer bewaakt en dat hamas al op Egyptisch grondgebied zou zijn en olv de moslimbroederschap zich meebemoeid met de strijd.

Enne als je die honkbalknuppels onverhoopt moet gebruiken zorg dan wel dat je een homerun slaat.