donderdag 20 januari 2011

Moslims in Egypte praten niet meer met Vatikaan

De Islamitische Research Academie van de Al-Azhar Universiteit hield vandaag spoedberaad, waarin werd gesproken over de verzuurde relaties met het Vatikaan. Onder het voorzitterschap van Ahmed Al-Tayeb Al-Azhar werd vandaag besloten de dialoog tussen het Vatikaan en Al-Azhar voor onbepaalde tijd te bevriezen. Al-Masri Al-Yoom bericht hierover.

In een persbericht noemt Al-Azhar dat dit besluit het gevolg is van het feit dat "Paus Benedictus XVI zich meerdere malen negatief heeft uitgelaten over de Islam en over Moslims, en omdat de Paus heeft beweerd dat Moslims de aanhangers van andere religies in het Midden Oosten vervolgen, en dat hij roept om interventie om die vervolgde mensen te beschermen."

Al eerder hebben Islamitische leiders in Egypte zich fel tegen de Paus gekeerd nadat die onlangs opriep tot meer bescherming van de Christenen in Egypte. Dit zou vooral een kwestie van ongewenste inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van Egypte zijn. Het is me niet duidelijk hoe dat anders is dan de manier waarop de halve Islamitische wereld - Egypte incluis - Denemarken opriep om de publicatie van cartoons over de door Moslims als profeet beschouwde Mohammed te verbieden.

1 opmerking:

mbuurman zei

Het is werkelijk te zot voor woorden, en toch past het in een patroon...
Steeds weer dit soort schandalig gedrag. Schaamteloos is het.