zondag 30 januari 2011

Dit gaat nog wel even duren

Ik heb zojuist te horen gekregen dat de school van onze kinderen (NCBIS) hun docenten heeft opgeroepen het land te verlaten. Justine had al vrij gekregen tot dinsdag, maar blijkbaar worden de lessen nog een paar weken opgeschort. Van vrienden weet ik dat de Amerikaanse scholen hetzelfde doen, in lijn met de oproepen van de Britse en Amerikaanse ambassades. De Amerikaanse ambassade heeft laten weten dat het verwacht dat de situatie gaat verslechteren. Wij rennen na 20 jaar echter niet zomaar weg, hoewel Adrienne volgende week wel naar Nederland komt, maar dat stond al weken vast.

In de winkels stijgen de voedselprijzen gigantisch, men is bang dat het nog weken gaat duren. Op straat is het momenteel zeer rustig. Vanavond zullen de goede heren met hun knuppels en messen weer op de straathoeken staan. Sappig detail: een goede (en zeer nette evangelische) vriend heeft op zijn balkon molotov-cocktails klaargezet voor als er iets gebeurd bij zijn gebouw. Wij houden het bij honkbalknuppels, maar al mijn Egyptische vrienden zijn echt panisch.

De verwachting is dat de situatie lang gaat duren. Nouja, zonder vlees is moeilijk, maar dat houd ik best een tijdje vol. Een paar weken geen internet: dat is voor mij pas echt vasten.

Bedankt voor de steunbetuigingen en gebeden. We houden u op de hoogte.

8 opmerkingen:

menno77 zei

Echt absurd dit!! Hoop dat het niet daadwérkelijk zo lang gaat duren en dat er snel meer duidelijkheid komt! Sterkte en God Bless!! -Menno

SKVRid zei

Sterkte Jos! Het is echt een kwestie van afwachten, maar je zou haast willen dat de tijd 3x zo snel ging :-(

Stay safe!!
Sandra

Erwin zei

Houd je taai en houd ons op de hoogte. Bedankt voor je berichtgevingen en commentaartjes.

Erwin K.

gert zei

Heel veel sterkte Jos en Fam.

Over eten gesproken de Kopten hebben toch nog wel wat "onreine" varkenscarbonaatjes ed. te koop?

Ik las net dat Israel met gepaste afstand het verloop van de strijd in Egypte volgt.
Vele jaren hielden de vredesverdragen met Moebarak immers stand.

Ze,de Israelisch houden hun hart vast voor lieden als el Baradei het zg.gezicht van de democratie,die sterke banden heeft met de moslim br.schap en met de hamas en uitgesproken anti-Israel is.
Laat het leger maar de macht grijpen/houden,dat is het beste voor de veiligheid en stabiliteit van iedereen,in en buiten Egypte.
De Egyptische straaljagers zijn al over de steden gevlogen hoorde ik.

Anoniem zei

Hey Jos,
heel veel sterkte voor jouw en de familie de komende tijd. Het is wel een rare gedachte gedachte dat ik niet zo lang geleden daar ook nog liep
(mijn moeder was erg blij dat ik er niet meer zat)

Nogmaals sterkte en God Bless! ook voor de rest van je gezin.

Martijn

Anoniem zei

Hey Jos,
Heel veel sterkte de komende tijd.
Wel raar om te beseffen dat ik niet zo lang geleden daar ook nog liep (mijn moeder was erg blij dat ik er niet meer zat)

God Bless ook voor de rest van je gezin!
Martijn

Anoniem zei

Sterkte! We denken aan jullie, ook in onze gebeden!

Annelies

Jeroen Verdonck zei

als ik in God geloofde zou ik bidden maar ik hoop dat jullie er zonder kleerscheuren van af komen. Sterkte!