donderdag 27 januari 2011

Morgen preken temidden van chaos van Cairo

Morgen zal ik in de 10 uur dienst van de kathedraal preken over de 'wijsheid van het kruis'. Ik was wat te vroeg in de week klaar met die preek - heb hem enorm aangepast met het oog op de rellen in Cairo. Thema is nu: The chaos in Cairo and the cross of Christ. Wat heeft het evangelie van een God die mens werd en die aan een kruis doodging voor boodschap voor regering en oproerlingen in Cairo? en voor ons persoonlijk? Hier de preek.

Kort na afloop van de dienst vindt op 100 meter van de kathedraal een demonstratie plaats. Niemand in Cairo kan meer aan de troebelen ontsnappen. Morgen bij het uitgaan van de moskeeen, rond 1 uur locale tijd, begint de heisa. Dan vermoed ik overigens alweer thuis te zijn, om via de moderne media te volgen wat zich hier in Egypte voordoet.

7 opmerkingen:

Nielz zei

Succes. Zijn de mensen nu bezorgd of euforisch?

Unknown zei

Ha Nielz! Hoe is het man! Lang niet gezien of gelezen. Alles soorten gevoelens vlieden door de zielen hier. Bang, enthousiast, bezorgd, en ja, ook euforie zie ik veel. Ik hoop morgen in mijn preek een beetje de juiste toon te treffen. En ik moet nog zien of er wel veel mensen naat de kerk durven komen.

Anoniem zei

Heb je preek met belangstelling gelezen. Dat je een vreedzame politieke omwenteling mag meemaken in Egypte, dat zou toch mooi zijn!
Sterkte in deze spannende tijden.
En: hoe 'safe' is het voor jou om er zomaar op los te bloggen in deze tijd??

groet uit Hoevelaken!
Marjon

Anoniem zei

Toen Saddam weg was uit Irak, en "democratie" het hart van de meerderheid liet zien, werd het er voor de christenen aldaar niet beter op. Jos, hoe denk je dat Egypte er uit zal zien als Mubarak weg is? Niet dat hij moet blijven hoor! Maar hoe zie jij die toekomt?

Rinus

Daniel de w zei

Hey Jos, sterkte daar!

Aigyptos zei

Veel sterkte daar in Cairo. Rabena ma3ak.

Unknown zei

Jos, shalom voor jou en 'jouwen' daar - het is erg raar een en ander te volgen vanachter een laptop in Nederland. Alsof alles hier veilig is en in Egypte niet.
Nogmaals: He's got the whole world in his Hands.