dinsdag 25 januari 2011

Morgenochtend op BNR - business nieuws radio

Morgenochtend om 06.30 uur Nederlandse tijd zal ik een paar woorden op BNR spreken wat ons in Egypte te wachten staat. Koffiedik kijken natuurlijk, maar we doen ons best. Intussen hoop ik dat mijn blogje in de lucht blijft. Ik merk dat een aantal functie het niet doet momenteel, en vermoed dat dit samenhangt met de poging van Egypte om de sociale media te beteugelen. Twitter hier werkt niet meer - behalve via de mobiele telefoon. En Facebook schijnt hier heel stroperig te werken momenteel.

Duizenden demonstranten hebben zich op de straten in centraal Cairo geposteerd, en velen zeggen daar vannacht niet weg te gaan. Naar ik hoor wordt eten en drinken naar die lui gebracht, en fastfood restaurants geven zelfs gratis eten. De Egyptenaren die ik spreek hebben allemaal enorme sympathie voor de demonstranten.

Een woordvoerder van de overheid - vreemd genoeg, van het ministerie van buitenlandse zaken, Hossam Zaki, vertelt op CNN dat de politie vandaag op straat was om de demonstranten te beschermen. Nota bene! Een van de soldaten is om het leven gekomen, zegt hij, nadat een demonstrant hem op zijn hoofd sloeg. Ik hoorde van anderen dat die man onder de voet werd gelopen.

7 opmerkingen:

Wimco zei

Ga je je oude vak weer oppakken? :-)

Jos M. Strengholt zei

je zou het denken. maar vroeger werd ik er voor betaald, nu doe ik het voor de kat zijn derriere vrees ik. en ach, als ze me bellen en ik even paar minuten moeten praten, mij best.

wimco zei

wat ben je toch een behulpzaam type. Wat zijn jouw verwachtingen voor de komende tijd? met harde hand neerslaan van de demonstraties of lijkt het tij nu echt te keren?

JanWillem zei

Heb je nog een stagair nodig? Lang geleden dat ik bij je was. sterke met alles!

Klaas zei

Heftige tijden...
En ondanks dat we op de huiskring vanavond een discussie over zegenen hadden wens ik jou en de jouwen Gods bescherming toe...

Harco zei

Is dat interview nog doorgegaan? Kan het niet vinden op de BNR-site...

Dikkie zei

@ Hoi Harco.
Bij het radio archief van 26 januari om 6.30 uur kan je het terug vinden.
http://www.bnr.nl/nieuws/home/