woensdag 4 mei 2011

Synodevergadering Egypte - even pauze

Even pauze in onze synodevergadering. Gedelegeerden zijn er van Egypte, Ethiopie en Tunesie. Onze lui uit Libie en Algerije konden niet komen. We praten dat het een lieve lust is. In de afgelopen dagen (we zijn nu in dag 3) is precies een zaak besloten: Dat de lidkerken in Egypte in 2012 35% van de salariskosten van de priesters moeten betalen. Een paar jaar geleden was dat nog 0%.

De afgelopen 5 jaren moesten de kerken elk jaar 5% meer bijdragen aan die salariskosten, maar nu is besloten dat deze eigen bijdrage vanaf 2012 met 10% per jaar zal stijgen. Er was behoorlijk was verzet tegen - nogal wat priesters hebben nogal kleine kerken. Door de salarissen meer van hun kerken te laten afhangen worden de priesters dus meer 'afgerekend' op hun effectiviteit.

3 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos,één besluit pas genomen,maar wel een belangrijk besluit,toch? De arbeider is zijn loon waard,sprak Jezus eens tegen z'n discipelen.

Over besluiten nemen,hamas en fatah, ze vergaderen vlak bij jullie ook in Egypte,zijn weer hele dikke vrienden,of is je dat ontgaan Jos?
Israel gaat uiteindelijk het gelach van de arab "lente" betalen.Erg jammer dat er alleen op 4mei nog wat compassie is met de vooral vermoorde Joden.Staat Israel trouwens ook nog op jullie agenda?

Arjan Baarssen zei

Hebben jullie daar geen discussie of jullie de kerk maar niet begraven zullen? :-)

Jos M. Strengholt zei

nee die discussie laten we aan moslims en zo over