zondag 8 mei 2011

Moslim Broederschap en Salafisten hand in hand?

50,000 Egyptenaren kwamen gisteravond bijeen in Giza, in het haram district. Dichtbij de piramiden dus. De samenkomst was georganiseerd door Moslimbroederschap en salafisten. De organisatoren scandeerden slogans over de eenheid van de twee bewegingen - die allebei de implementatie van de islamitische wetgeving willen.

Safwat Higazi, een prominente salafist, zei ook dat de Verenigde Arabische Staten en de Verenigde Islamitische Staten onvermijdelijk zullen ontstaan. 'En spoedig zullen we een kalief hebben die ons leidt...' Humbug vrienden. Net als de opmerkingen van dezelfde Higazi dat degenen die de kerk in Imbaba aanvielen ten kosten van 12 doden en 200+ gewonden, 'geen salafisten of Moslimbroeders' zouden zijn. Volgens hem zijn het zelfs geen Egyptenaren.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Nee, natuurlijk waren het geen Egyptenaren meneer Strengholt. Het waren de marsmannetjes. Dat niemand dat door heeft. ;-)
Diana

Jos M. Strengholt zei

diana, u bent iemand met inzicht!

daniella van den akker zei

zie masr el youm arabische editie vandaag

mbuurman zei

Tja, dan lees ik in de westerse media berichten die de aanvallen op kopten afdoen als sektarisch geweld. Alsof het om 2 groepen gaat die beiden schuld hebben aan het geweld.
Zo De Volkskrant vandaag, en Nu.nl gisteren:

http://www.nu.nl/buitenland/2509779/sektarisch-geweld-in-cairo-eist-levens-.html


Kun je zeggen of de doden alle kopten zijn? Zo ja, dan is dat (weer) veelzeggend.

Jos M. Strengholt zei

naar ik begrijp zijn niet alle doden kopten. dat zegt niet veel. duidelijk is dat de kopten zichzelf verdedigden. die werden namelijk aangevallen.