zaterdag 14 mei 2011

Harold Camping en het eind van de wereld (21 mei 2011)

De 89-jarige Harold Camping laat ons via stationsreclames weten dat op 21 mei van dit jaar de wereld vergaat. De man was altijd al wat eigenaardig maar is nu helemaal de weg kwijt. In mijn proefschrift Gospel in the Air besteedde ik een hoofdstuk aan deze man en zijn enorme radio-emperium. Ook naar de Arabische wereld zendt Camping zijn onzin uit. Gelukkig luistert daar niemand naar zijn programma's.

Camping verkondigt al jaren dat ware Christenen de kerken moeten verlaten omdat de Heilige Geest daar sinds 1988 niet langer huist. Wie werkelijk wil worden opgebouwd in het geloof moet naar de programma's van Camping luisteren op Family Radio. Ik heb ontdekt dat ook in Nederland aanhangers van deze man rondlopen...

Voor wie een samenvatting wil van wat de man gelooft, hier een aangepast gedeelte uit mijn proefschrift.

15 opmerkingen:

gert zei

Hoi Jos,vreemd dat jij je ook al stoort aan de oproep die de man ten diepste doet via posters op trein stations om ernst te maken met God.
Dat hij daarbij een exacte datum noemt van een komend oordeel is fff wat teveel van het goede.

Monique S. had zich er ook al aan gestoort en schreef er ook al over op haar site.
Ik reageerde daar met de stelling dat Jona een beetje hetzelfde deed in Nineve,daar namen de mensen/en de dieren in die tijd het wel bloedserieus met het gevolg dat het oordeel gelukkig niet doorging.Dat is eigenlijk de prachtige les neem Gods oordelen serieus en ze worden afgewend.Wat vele christenen in onze tijd doen is ze belachelijk maken.

Jos M. Strengholt zei

Ha Gert - de man maakt zichzelf belachelijk.

En ik vind dat er nogal een verschil is tussen Jona en Camping.

Weet je wat er met profeten die niet de waarheid profeteren moest gebeuren? stenigen. Deze Camping heeft al eerder geprofeteerd... eerst dacht hij dat de wederkomst in 1994 zou zijn. Toen had hij er al het zwijgen toe moeten doen...

De man maakt het christelijk geloof alleen maar belachelijk.

Jezus zegt ons NIEMAND de dag of het uur weet dan de Vader. Deze Camping verzet zich dus tegen Jezus.

gert zei

Hoi Jos,hoogstwaarschijnlijk gaat het oordeel aanstaande 21 mei er niet komen,maar misschien komt dat dan wel door de vele/enkele lieden die wel ernst maakte met de oproep.Weten wij veel.Ik denk niet dat deze man het chr.geloof nou zo belachelijk maakt,ik ken wel anderen (bv.geestelijke binnen kath.kerk)die veel ergere dingen doen/deden.

Zo nou "lekker" op de racefiets voor een tempo training,het vrouwtje gaat vanmorgen mee op de scooter als gangmaker,houd me lekker uit de wind.
Oefening van het lichaam......

Paul Miller zei

@gert
Je schrijft 'hoogstwaarschijnlijk' gaat het oordeel er op 21 mei niet komen. As je zekerheid wilt, lees dan dit: http://www.answersingenesis.org/articles/2011/04/15/feedback-can-we-know

@Jos
Wat een vreemd figuur is die Camping toch. En wat een prachtig proefschrift heb je toch geschreven. Dat hoofdstuk over Camping had ik al gelezen. Nu de rest nog. :-)

Jos M. Strengholt zei

Dank je Miller! Weet je al wannner je onder het mes moet? Voor of na 21 mei?

gert zei

Hoi Jos dus volgens jou maatstaf had Jona ook gestenigd moeten worden,eerst heel die stad de gordijnen injagen en dan gebeurt er nada van wat hij voorzegd had.

Jona had ook duidelijk een dag genoemd(nog veertig dagen en de hele stad word verwoest).

Nee Jos je vergeet hier te gemakkelijk dat er ook nog eens "verborgen" dingentjes zijn.

Hoi Paultje pas op he,door welke chirurg je in je laat snijden,ik ging ook eens voor een peanuts ingreepje onder het mes en die kl##jo sneed de nervus ulnaris kompleet doormidden,gevolg een blijvend gevoelloos deel van m'n linker hand,een 6uur durende herstel operatie door een plastisch chirurg waarbij een zenuw uit m'n been opgeofferd moest worden(gevolg gevoelloos deel voet)haalde niks uit.
Hoe zeg jij dat altijd snif,snif...
Veel sterkte toegewenst en kom gerust om te herstellen eens naar het zeeuwse.

Jos M. Strengholt zei

eh nee Gert, aan dat stenigen van Jona dacht ik niet. Maar in geval van Camping is het ernstiger... die voorspelt ondergang van de wereld. en of mensen zich nu wel of niet bekeren, maakt niks uit... het gebeurt toch niet op 21 mei 2011. Let maar op.

KCB zei

Camping zal vast al een verklaring hebben liggen voor 22 mei...

Ik zou die Camping misschien geloven (dat wil zeggen geloven dat hij het ernstig meent, meer niet natuurlijk) als hij al zijn bezittingen had verkocht en de opbrengst aan de armen had gegeven. Weet iemand misschien of hij dat inmiddels heeft gedaan?

Anoniem zei

Denk jullie echt dat het zo is?
Ik zou het zo erg vinden!

Wie van jullie kan even een reactie geven, en daarin de site waarin je kan zien dat het zo is!

Alvast bedankt!

Paul Miller zei

Eh..., don't you get it? Die site bestaat niet. :-)

Anoniem zei

Nee, zoals er staat geschreven zal niemand weten wanneer dit gaat gebeuren. De dag zal komen als 'een dief in de nacht'.

Ook al volgt deze groepering zijn overtuiging, waarschijnlijk met de beste bedoelingen - dit is echt niet de manier..

God is een God van liefde, en niet van veroordeling, boosheid en angst. Omdat God rechtvaardig is, komt er inderdaad een 'Dag des ordeels'. Deze posters zijn echter puur gericht op veroordeling en laten mensen (als de borden al effect hebben) uit angst dan ineens naar God keren. Terwijl het gaat om de liefde! En dan heb ik het niet alleen over de liefde voor je naasten, maar ook over God's liefde voor ons. Die is zo ontvoorstelbaar groot :)

Daarnaast twijfel ik er niet aandat de wereld de komende jaren nog eens flink door elkaar 'geschud' gaat worden, een stukje bewustmaking waar we mee bezig zijn en dat we inderdaad moeten veranderen. Maar ook dat komt voort uit liefde. Een liefdevolle vader corrigeert zijn kinderen toch ook? (overigens bedoel ik niet dat Hij alle rampen e.d. over ons heen laat komen als soort 'straf).

Interessant onderwerp.

Paul Miller zei

Even scrollen tot dat je die prachtige 3 posters op rij tegenkomt. Mega funny. En wie twijfelt aan mijn goede smaak? Heb twee dochters, vandaar. :-)

http://www.modelmayhem.com/po.php?thread_id=755131
"read this thread its good fun:) en haha hoe oppervlakkig die opmerking van jou, kwist niet dat die mensen zich daarmee bezig hielden. mrgoed. thanks for dissing me, leaving my room not saying anything next time ill be talking to you we''ll be,... o shit we didnt make an appointment NEXT"

Anoniem zei

Still alive and kickin' Sliep wel om 11 uur eigenlijk. heb ikw at gemist?

Anoniem zei

tja er daar zit je dan op 22 mei. een illusie armer..

Jeroen Koornstra zei

@gert
Jona kreeg een WAAR woord van God, dat de stad omgekeerd zou worden. Meneer Camping loopt met een leugen de wereld door.
Dat is een verschil. En of je met een leugen mensen bang moet maken om ze op de knie"en te krijgen voor God???? Denk het niet. Het resultaat bij de mensen die zich naar God hebben gericht door deze leugen, zullen zich nu verder van God af voelen dan ooit.
Kortom er wordt alleen maar schade gebracht.

Overigens bekeerde de hele stad Ninevé zich bij de boodschap van Jona. Jona was dan ook door God gezonden als 'het teken van Jona'.
Als jij dat wil gaan vergelijken met Camping en suggereert dat God de dag van het oordeel nu afgewend heeft omdat mensen het "bloedserieus" nemen, ben je wel erg verdwaald. Eigenlijk zeg je daarmee dat als iedereen het maar steeds serieus neemt, komt de dag van het oordeel nooit....