zondag 15 mei 2011

'Revolutie' Egypte niet veel anders dan oude regime

Wat schieten we op met die 'revolutie' in Egypte? Terwijl de interne problemen in Egypte torenhoog zijn, gaan ze hun aandacht verleggen naar Israel en de Palestijnen. Ze doen precies wat het oude regime van Moebarak deed: als er interne problemen zijn, ga je gewoon buitenlandse vijanden benadrukken. Economie, proces van 'democratisering', werkgelegenheid, militaire junta, allemaal goed en wel, maar de 'revolutie' verlegt nu de aandacht.

Vandaag, 15 mei, is de datum van de oprichting van Israel in 1948. In onze eigen wijk Maadi zal worden gedemonstreerd bij het huis van de Israelische ambassadeur. Nou ja, op een kilometer afstand vermoed ik. Er is zoveel leger op de been en in de tank, daar is geen doorkomen aan.

Misschien wel slim van die 'revolutionairen'. Ze weten dat als ze serieus zouden opkomen voor de Kopten die ook vannacht weer het haasje waren met (tot nu toe) 2 doden en tientallen gewonden, ze zich geen vrienden maken onder de meeste Egyptenaren. Veel makkelijk als thema is de Palestijnse zaak. Daar maakt toch elke Egyptenaar zich druk om?

Nee, niet echt. Maar het is wel het thema waarmee elke Egyptenaar kan 'bewijzen' dat zijn nationalistische hart op de juiste plaats zit. 'Dus laten we die Kopten in de stront zakken en ga lekker demonstreren voor de Palestijnen. Levert meer demonstranten op. Goed voor de democratie.' Jammer dat de Kopten er de dupe van mogen worden. Wat wordt alles toch anders in het nieuwe Egypte. Maar niet voor de Kopten. Die blijven de Kop van Jut.

5 opmerkingen:

Willem van Gent zei

Inderdaad hetzelfde debiele gedrag als wat de CU gisteren op haar congres deed. Net doen alsof D66 en moslims het echte probleem zijn.

gert zei

Uiteindelijk is het allemaal de schuld van Israel zo redeneerd Jos.


De CU en aanhang gaan in ieder geval de PVV en hun kiezers nu oprecht liefhebben.
Wat heb ik dat toch enorm gemist!

En Willum nu jou partij-tje,de groene khmer nog.

gert zei

Prachtige treffende foto van massa biddende moslims in Cairo die de arab lente niet mooier kan uitbeelden.Vooral voor de vele naievelingen een echte eye-opener.

http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2011/05/arab-spring-same-as-it-ever-was-same-as-it-ever-was.html

Jos M. Strengholt zei

Hoe weet jij, Gert, dat die foto de 'arabische lente' uitbeeldt? Je was er bij? Je sprak met mensen? Je kent arabische wereld?

Jij wilt alleen geloven wat je wereldbeeld bevestigt.

gert zei

Hoi Jos het onderstreept(de foto)op hij nep is of niet, in ieder geval wat jij in je artikeltje ook wil zeggen,tenminste als ik het goed lees.

Ajax(ons Joodse cluppie) is the best,jammer voor jullie maar het is weer eens niet anders.....jullie felicitatie's komen nog??????