zondag 8 mei 2011

Imbaba: Salafisten doden 6 Kopten - 75 gewond

Het Egyptische persbureau MENA zegt dat zaterdagavond in de Caireense sloppenwijk Imbaba 6 Kopten zijn gedood en 75 gewond toen een groep van ongeveer 500 salafisten de St Mina Kerk aanviel.

De salafisten vielen de kerk aan 'vanwege een Koptische vrouw die moslima was geworden en door de kerk gevangen wordt gehouden'. De directe aanleiding was ongetwijfeld dat gisteravond op LifeTV een lang interview met die vrouw, Kamilia Shehata, werd uitgezonden waarin ze blijmoedig van haar christelijk geloof getuigde en zei dat ze nooit moslima is geweest.

Veel leger en politie is ingezet om de aanval op de kerk te stoppen; daarbij schoot het leger in de lucht en er werd traangas gebruikt.

Reuters meldt dat een andere kerk in de buurt ook in brand is gestoken en zwaar beschadigd. Meer informatie is daarover niet bekend.


1 opmerking:

Caroline zei

Ik vind dit zo walgelijk, en heb nog geen spoortje begrip voor de dieperliggende redenen van dit soort geweld. Waar gáát het om? Een vrouw bekeert zich, of toch niet?! Nou, en?! Het gaat om geloven, dat is iets wat van binnen zit, dat gevoel heb je wel, niet of zoekend. Op het moment dat de ene gelovige een andere gelovige persen wil in zijn leer, is het geen geloven meer, maar indoctrinatie. Al helemaal om dit geloven af te dwingen middels geweld. 'Hebt U naasten lief als uzelf.' Flinke eigenliefde, hoor!