zaterdag 7 mei 2011

Helden in Libie die te weinig aandacht krijgen

De media hebben nog steeds aandacht voor Libie - logisch, gezien de gevechten en de dramatische humanitaire situatie. Aandacht voor het 'kleine verhaal' hebben media niet veel, is mijn indruk. Soms kom je juist menselijke grootheid tegen in dat 'kleine verhaal'.

Bij deze mijn tribuut aan Rev Hamdi Dawoed (foto, man rechts) in Tripoli. Deze Egyptische priester van de Anglikaanse kerk Christ the King (foto) in Tripoli besloot niet te vluchten. 'Zolang ik gemeenteleden kan dienen blijf ik op mijn post'. Wie hem wil bemoedigen kan dat doen via pastorhamdy@yahoo.com.

Ook Roomskatholieke geestelijke blijven op hun post. Aartsbischop Giovanni Innocenzo Martinelli (foto onder) zei aan de Roomskatholieke nieuwsorganisatie Fides dat het Katholieke leven in Tripoli doorgaat, ondanks de moeilijkheden. Als de mis wordt gevierd is de kerk vol; opvallend veel Filippino's en Afrikanen vullen de kerkbanken.

'Dit zorgt dat we voelen dat onze aanwezigheid in Tripoli niet zinloos is', zegt Martineli. 'We bieden bemoediging aan gemeenschappen die zich niet langer tot hun ambassades kunnen wenden. De kerk is daarom een houvast geworden voor zowel de christelijke gemeenschappen als voor de verschillende nationale groepen.'

1 opmerking:

John van der Linde zei

Bedankt Jos,

Ik heb pastor Amdy een mail gestuurd.

Niet degenen zonder angst zijn helden.
Niet degenen met de wapens zijn helden.
Maar degenen die doodsbang zijn, en toch doen wat ze moeten doen zijn de ware helden