vrijdag 6 mei 2011

Moslimbroederschap en 'democratie'

Op een bijeenkomst in Tanta, 100 kilometer ten noorden van Cairo, kwamen 25.000 mannen luisteren naar een speech van Mohammed Badie, leider van de Moslimbroederschap (MB). Die gaf in zijn speech goed aan wat met democratie wordt bedoeld door die MB:
Het is in een democratie niet toegestaan om toe te laten wat haram (verboden) is of om te verbieden wat halal (toegestaan) is, zelfs als de hele natie het ermee eens is.

Als concrete voorbeelden noemde Badie het homohuwelijk en het huwelijk van een moslimse vrouw met een christelijke man. 'Democratie' staat voor de MB blijkbaar los van het concept van de rechtstaat. Het betekent gewoon dat als de MB de meeste parlementariers levert, die zullen bepalen hoe de minderheid moet leven en denken.

5 opmerkingen:

Cornelis zei

Badie zegt, kortom, dat de wil van Allah voor die van het volk gaat. Dat is theocratie.

gert zei

"Prachtig" toch die arab lente,o wee als straks de arab zomer,herfst en winter gaan aanbreken.
Denk je wel eens aan de gevolgen Jos die het voor jou/jullie zal gaan hebben,of gaat er voor jullie niks veranderen?

gert zei

Hans van Baalen (nota-bene niet vd cda,cu of sgp)zegt na gesprekken in Cairo met leden van de MB dat "De tentakels van de haat en geweld predikende MB Israel zullen wurgen en tot Nederland zullen reiken als de EU niet snel ingrijpt".(Bron de Telegraaf)
Dat is tenminste eens een waarachtige profeet die brood eet!

Jos M. Strengholt zei

wat zou er voor mij veranderen Gert? Heb je een suggestie?

gert zei

Hoi Jos,ik hoop natuurlijk van ganser harte dat je de vrijheden die er nu zijn om als christen je werk te kunnen doen waartoe je geroepen bent zult behouden.Hoewel vanochtend op m'n racefietsje in het prachtige Zeeuwse dacht ik ineens dat verdrukkingen op zich voor de kerk/gemeente niet het einde hoeft te betekenen,integendeel,de echtheid van ons geloof word dan pas echt zichtbaar.

Maar je hoeft weinig fantasie te hebben dat als Egypte op termijn net zo'n landje als iran gaat worden wat er dan zoal veranderd.

Ook op m'n racefietsje vanochtend dacht ik nog aan de profetische uitspraak van Hans van Baalen.
Zo'n uitspraak verwacht je toch van luitjes als Gert Jan Segers of ene Jos Strengholt,jammer!