zondag 1 mei 2011

Leger Egypte waarschuwt salafisten

Het Egyptische leger heeft vandaag de salafisten een flinke waarschuwing gegeven, zonder die lui overigens bij naam te noemen. De militaire leiders van Egypte zeiden op hun Facebook pagina dat ze 'krachtige maatregelen' zullen nemen tegen een ieder die oproept tot strijd tussen de religies in Egypte. Het leger zei dat het 'alle maatregelen neemt die nodig zijn om de sektarische onenigheid op de Egyptische straat te stoppen om de Egyptische natie te beschermen.'

De afgelopen weken roepen salafisten in toenemende mate op tot acties tegen kerken en christenen. Gisteren gingen duizenden de straat; ze eisten de berechting van Paus Sjenoeda III en de 'vrijlating van alle Koptische vrouwen die moslima zijn geworden en nu door de kerk gevangen worden gehouden'. Deze salafisten paren extremisme aan dwaasheid, dus hun these dat veel van zulke vrouwen gevangen worden gehouden lijkt onweerlegbaar. Het leger lijkt in toenemende mate geirriteerd door de assertiviteit van deze salafisten.

2 opmerkingen:

Caroline zei

Jos,
assertiviteit, ik neem aan bewust gekozen woordgebruik. Ik mag je blog graag lezen, de humor, subtiel verstopt in je posts, stemmen mij tot nadenken. De kritische noot blijft hangen.

Jos M. Strengholt zei

Ha Caroline, aardig dat je dat zegt.